Fasadefall Lydbok

4/5

Författare: Liza Marklund

Lydbok

Introduksjon

Fasadefall er Liza Marklunds tiende bok om journalisten Annika Bengtzon. Som i hennes andre bøker om Annika Bengtzon er Annikas privatliv ganske kaotisk og traumatisk til tider. Likevel har hun en evne til å alltid koble seg fra denne delen av livet og takle hennes karriere mer avslappet og effektivt.

Historien i Fasadefall lydbok dreier seg om en nær døden torturering av en kontroversiell høyreekstrem politiker og forsvinningen av kona hans. Senere finner noen en hjemløs mann drept med lignende torturmetoder politikeren ble utsatt for.

Samtidig foregår det en annen historie rundt forfølgelsen av Annikas sjef Anders Schyman, på grunn av å angivelig ha fabrikkert en historie om en kvinnes forsvinnelse 20 år tidligere i Fasadefall lydbok gratis.

Handling: Fasadefall

Historien i Fasadefall starter når Ingemar Lerberg blir torturert. Han er tidligere riksdagsmann, og overlever bare så vidt torturen han blir utsatt for. Han vet ikke hvorfor, men torturistene leter etter kona hans Nora, som er sporløst forsvunnet. De gir etterhvert opp, siden det kommer tydelig frem at Ingemar ikke vet hvor hun befinner seg.

Etterhvert blir vi gjenforent med Annika, og får et innblikk i hennes private drama. Annika er nå er skilt fra hennes mann Thomas, og har flyttet inn med sjefen hans Jimmy. Den nye samboeren har to barn, som betyr at det er alt annet enn rolig og avslappende i hjemmet deres. Den nye samboeren har også et attraktivt jobbtilbud fra en annen by og vurderer å takke ja. Gjør han det vil han måtte flytte i Fasadefall lydbok.

Selv om privat livet er alt annet enn perfekt, er det mindre dramatisk enn i tidligere bøker. Hun har derfor litt bedre tid til å grunnfeste seg litt i Fasadefall lydbok gratis. Annika har ansvar for å skrive om Lerberg saken og konas forsvinning, kanskje kommer hun over noen nyttige spor?

Verre står det til med hennes egen sjef Anders Schyman. 20 år tidligere ble han tildelt en pris for å skrive en sak om en kvinnes forsvinnelse. Det viser seg etterhvert at hele historien er fabrikkert av Schyman, som nå har mye forklaring foran seg i Fasadefall lydbok. Ting bedrer seg heller ikke for Lerberg, som stadig kommer under kritikk og større press i saken om sin savnede kone, i tillegg til andre løgner som kommer frem.

Finn ut hvordan det etterhvert ender for Anders, Annika og Ingemar i Fasadefall.

Om forfatteren: Liza Marklund

Liza Marklund er en svensk journalist og krimforfatter født i 1962. Hun har skrevet flere bøker siden sin debut i 1995, og er mest kjent for sin serie om journalisten Annika Bengtzon, som Fasadefall er en del av.

Bøkene hennes har blitt publisert på 40 språk, og solgt mer enn 23 millioner eksemplarer. Marklund er deleier av Sveriges tredje største forlag, Piratforlaget, og jobber også for Expressen som spaltist. Hun har siden 2004 vært ambassadør for UNICEF, som følge av hennes interesse i menneskerettigheter.

Marklund har vunnet flere priser over årene, inkludert Poloniprisen, Debutantprisen, Årets bok, Svenska Litteraturpriset og Årets pocketbok. To av Marklunds bøker har blitt filmatisert så langt.

Lytt gratis