Fangen på celle nr. 17 Lydbok

4/5

Författare: Ida Skjelbakken

Lydbok

Introduksjon

Fangen på celle nr. 17 forteller historien om når forfatter Ida Skjelbakken tilbrakte 151 dager i fengsel i Miami, USA. Hun ble siktet for identitetstyveri og ulovlig våpenbesittelse. Skjelbakken hadde benyttet seg av en død kvinnes identitet for å kunne jobbe lovlig i USA, og hadde startet en skyteskole sammen med sin kjæreste Julio fra Cuba.

I Fangen på celle nr. 17 lydbok forteller forfatteren selv om hennes opplevelser fra sin tid som fange i det amerikanske kvinnefengselet. Hun forteller om hvordan hun klarte seg i fengselet, hvor flere kvinner sonet alvorlige dommer, og ting som seksuelle overgrep var en del av hverdagen for flere innsatte.

Gjennom Fangen på celle nr. 17 lydbok gratis blir lytteren eller leseren bedre kjent med både forfatteren, det amerikanske fengsel systemet og et par av de andre innsatte.

Handling: Fangen på celle nr. 17

Ida Skjelbakken har levd et liv med mer spenning enn de fleste av oss kan drømme om. Hun har bodd, jobbet og studert i en rekke ulike land rundt omkring i hele verden, og har blant annet studert karate i Okinawa i Japan. En av flere dramatiske og unike opplevelser hun har hatt i livet er de 151 dagene hun tilbrakte i fengsel i Miami. Det er denne opplevelsen hun skildrer i Fangen på celle nr. 17.

Som ung kunststudent møtte hun og forelsket seg i Julio fra Cuba. Sammen bestemte de seg for å starte en skyteskole i Miami, i våpenglade USA. Dette hadde de i lang tid suksess med, samtidig som Skjelbakken fremdeles studerte kunst. En dag går det likevel galt, når politiet arresterer den unge studenten i Fangen på celle nr. 17 lydbok.

I Fangen på celle nr. 17 blir Ida Skjelbakken blir siktet for ulovlig våpenbesittelse, og blir også siktet for å ha stjålet en død kvinnes identitet. Hun hadde stjålet identiteten til en kvinne ved navn Amanda, og hadde brukt hennes identitet til å kunne bo og jobbe i landet. Dette fører derfor til at hun blir fengslet i et tøft kvinnefengsel i Miami, som vi blir kjent med i Fangen på celle nr. 17 lydbok gratis.

Videre i boken forteller forfatteren om hennes opplevelser på innsiden av fengselet. Ting som de vanskelige forholdene de innsatte soner under, overgrep og hvordan man forholder seg til andre innsatte og vakter blir diskutert i Fangen på celle nr. 17 lydbok. Etterhvert tilpasser Skjelbakken seg i fengselet, og bestemmer seg for å gjøre det beste ut av situasjonen.

Om forfatteren: Ida Skjelbakken

Ida Skjelbakken er en norsk forfatter født 1979 i Lørenskog. Hun er oppvokst i Stange i Hedmark, og har senere studert, bodd og jobbet i en rekke andre land. Skjelbakken studerte kunst i Villa Faraldi i Italia, studert karate i Japan, bodd i Sverige, Tyskland, Den Dominikanske Republikk, Ungarn og har også jobbet som privat etterforsker i Napoli i Italia.

Skjelbakken er også kjent for å ha startet en skyteskole i Miami, USA, hvor hun senere ble arrestert for å ha stjålet en død kvinnes identitet og ulovlig våpenbesittelse. Denne opplevelsen skildrer hun i boken Fangen på celle nr. 17. Hun er også kjent som forfatteren bak serien Krøniken om Ylva Alm. Skjelbakken er i dag bosatt i Agropoli sammen med sin ektemann og datter.

Lytt gratis