Familien Winther Lydbok

4.2/5

Författare: Katrine Wessel-Aas

Lydbok

Introduksjon

Familien Winther er en serie fra forfatter Katrine Wessel-Aas, som også står bak serien Kristiania, som foreløpig består av 8 bøker, i tillegg til en julespesial bok fra samme verden. I bøkene blir vi kjent med den rike overklassefamilien fra Trondheim på 1800 tallet.

Gjennom Familien Winther lydbok serien blir vi vitne til flere endringer i samfunnet på slutten av 1800 tallet, som vil få store konsekvenser for den rike familien, i tillegg til resten av samfunnet i Norge på denne tiden. Bøkene følger ulike karakterer og personer fra familien gjennom ting som kjærlighet og endringer i likestilling mellom menn og kvinner.

Familien Winther lydbok gratis leses av Nina Woxholtt.

Handling: Familien Winther

I Familien Winther serien blir vi kjent med den overdådige, velstående familien fra Trondheim på slutten av 1800 tallet. I bøkene blir vi introdusert til en rekke forskjellige personer som enten er en del av familien eller jobber her. Som et historisk drama tar serien for seg en rekke viktige hendelser fra norsk historie, sett gjennom familiens og deres venner og kjære sine øyne.

Gjennom Familien Winther lydbok blir vi tatt tilbake i tid, hvor flere ting er veldig forskjellige fra dagens samfunn, men ting som kjærlighet, sjalusi, drama og hemmeligheter er like relevante da som nå. Historiene blir fortalt gjennom kvinnene i Winther dynastiet, og skildrer hvordan det var å være kvinne på denne tiden.

Slutten av 1800 tallet er når samfunnet først begynte å tenke på likestilling mellom kvinner og menn, et syn som da ble sett på som revolusjonerende og banebrytende. Dette er derfor et tema som får mye oppmerksomhet gjennom Familien Winther lydbok gratis, hvor flere kvinner viser at de har hatt nok av å ikke ha de samme rettighetene som menn.

I tillegg til likestilling er det flere andre gamle tradisjoner, som ikke hører til i samfunnet, som blir diskutert gjennom Familien Winther lydbok, og dermed blir illustrert. Flere familier som på denne tiden var svært rike står overfor store utfordringer for å holde på sin rikdom og formue, og må jobbe hardt for å unngå å miste alt.

Samtidig er alles øyne rettet mot Familien Winther, og familiens kvinnelige overhode, Cecilia Winther, som står overfor flere utfordringer.

Om forfatteren: Katrine Wessel-Aas

Katrine Wessel-Aas er en norsk forfatter fra Trondheim. Hun er bosatt i Bærum sammen med sin ektemann Morten og deres to døtre Nora og Karoline. Hun er best kjent som forfatteren bak suksess serien om Familien Winther fra Trondheim, som hun først begynte å skrive om i 2018. Hun er også kjent som forfatteren bak serien Kristiania, en serie som totalt består av hele 18 bøker.

Wessel-Aas har tidligere jobbet som journalist, og har også erfaring som redaktør, hvor hun ble inspirert av å redigere andre forfattere sine romanserier til å prøve seg som forfatter selv. Hun jobber i dag som forfatter på fulltid, og publiserer i snitt to bøker årlig.

Lytt gratis