Et mord i Kongo Lydbok

3.2/5

Författare: Morten A. Strøksnes

Lydbok

Introduksjon

Et mord i Kongo tar for seg saken som fanget oppmerksomhet over hele verden i 2009, ført i pennen av Morten A. Strøksnes. To norske statsborgere, Joshua French og Tjostolv Moland, ble anklaget for å ha drept sin sjåfør de hadde benyttet seg av i Kongo den 5 mai. Begge to flyktet fra åstedet i skogen, men ble tatt etter en uke på rømmen, og senere dømt til døden.

Et mord i Kongo lydbok forteller historien bak hvorfor de to nordmennene befant seg i Kongo, og hvordan de ble involvert i en drapssak her. Strøksnes gir også leseren eller lytteren innsikt i Kongo som land, et land hvor korrupsjon er en del av hverdagen.

Gjennom Et mord i Kongo lydbok gratis blir man også bedre kjent med Joshua French og Tjostolv Moland, og deres tid i fengsel i Kongo.

Handling: Et mord i Kongo

Den 5. Mai 2009 blir Abedi Kasongo funnet drept i et skogholt i nærheten av Kisangani i Kongo. Han jobbet som sjåfør for to norske statsborgere, Joshua French og Tjostolv Moland, som begge blir utpekt som gjerningsmennene av to vitner. Begge to har flyktet fra åstedet, og tilbringer en uke på rømmen før de blir tatt i nasjonalparken Okapi. Et mord i Kongo forteller denne historien, og bakgrunnen for hva som skjedde.

Etter å ha blitt tatt hevder de to nordmennene at de er uskyldige, og at de og sjåføren ble angrepet av en gjeng ukjente banditter, og at det var dette som førte til Kasongos død. Gjennom Et mord i Kongo lydbok får vi høre hvorfor de to norske mennene befant seg i Kongo, og hva som førte til at de endte opp fengslet i Kongo.

I Et mord i Kongo hører vi at begge to hadde en fortid i militæret, og hadde dermed militære ID-kort på seg når de ble arrestert. Disse skulle ha vært levert tilbake da de forlot militæret, men førte til at de ble ansett som norske agenter og spioner, som handlet på vegne av den norske stat. De to ble etterhvert dømt til døden for spionasje og mord, som du kan høre i Et mord i Kongo lydbok gratis.

Både French og Moland har innrømmet å jobbe som leiesoldater i Afrika, blant annet i Kongo, og vi får bedre innsikt i hvorfor de i det hele tatt befant seg i Kongo når drapet ble begått i Et mord i Kongo lydbok.  Gjennom boken blir også bakgrunnen til begge de drapsdømte nordmennene belyst, i tillegg til deres familiære historie.

Om forfatteren: Morten A. Strøksnes

Morten A. Strøksnes er en norsk journalist og forfatter født 1965 i Kirkenes. Strøksnes studerte både ved Universitetet i Oslo og ved Cambridge University, før han etter endt studie sikret seg jobb i Morgenbladet hvor han jobbet i flere år.

Han har publisert flere kritikerroste bøker i løpet av karrieren, som Hellig grunn, Snøen som falt i fjor, Et mord i Kongo og Tequiladagbøkene – Gjennom Sierra Madre. Han vant i 2015 Brageprisen for sin bok Havboka, som har blitt solgt til over 25 land og oversatt til flere språk.

Strøksnes har vunnet flere andre priser i sin karriere, blant annet Språkprisen, Petter Dass medaljen, Reine Ord prisen, Bokbloggerprisen og Wanderlust Adventure Travel Book of the Year.

Lytt gratis