Et hjem til Frankie Lydbok

4.3/5

Författare: Maeve Binchy

Lydbok

Introduksjon

I Et hjem til Frankie blir det gjensyn med den kritikerroste irske forfatteren Maeve Blinchy, med en av hennes siste bøker før hennes død i 2012. I denne historien blir vi vitne til en fortelling om lykke, hjertesorg og håp, hvor en liten jente uten mor blir oppdratt av et tett sammensveiset samfunn i Dublin.

Et hjem til Frankie lydbok forteller historien om Noel som tar på seg mer ansvar enn han selv klarer å håndtere, når hans tidligere kjæreste, som er dødssyk, blir gravid med hans barn. Noel har ikke annet valg enn å ta seg av sin nye datter, selv om han ikke er klar for oppgaven alene, og er avhengig av hjelp.

Heldigvis for både Noel og hans datter i Et hjem til Frankie lydbok gratis, kommer resten av nabolaget, venner og familie til unnsetning og hjelper til.

Handling: Et hjem til Frankie

I Et hjem til Frankie møter i Noel. Han har nettopp fått beskjed om at hans tidligere kjæreste er gravid med hans barn. Hans tidligere flamme er i tillegg til å være gravid også terminalt syk, og holder på å dø. Noel går derfor med på å få vergemål til sin nye datter når hun blir født. Problemet er at Noel selv sliter med en rekke personlige demoner og problemer, og ikke er klar for å oppdra et barn alene.

Heldigvis for Noel i Et hjem til Frankie lydbok, har han et kompetent, kjærlig nettverk av venner, familie og naboer som er klar til å hjelpe til for å sørge for at den lille jenta har det bra. Lisa, som er hans uheldige klasse kamerat, bestemmer seg for å flytte inn med Noels datter Frankie for å hjelpe til døgnet rundt, slik at hun har en god oppvekst, og Noel får den hjelpen han har behov for.

Videre i Et hjem til Frankie lydbok gratis blir vi kjent med hans amerikanske kusine Emily, som alltid er klar til å bidra med en motiverende samtale, i tillegg til den nylig pensjonerte doktoren Dr. Hat, som har mer fritid enn han har behov for, og er klar til å hjelpe. Dr. Declan og Fiona, sammen med deres sønn, som blir Frankies første venn, bidrar også. De har også en rekke andre barnevakter de kan benytte seg av.

Likevel er ikke alle imponert av hvordan Frankie blir oppdratt i Et hjem til Frankie. Den høylytte sosialarbeideren Moira er overbevist om at Frankie vil få det bedre i et fosterhjem. Det er derfor opp til Noel å bevise at alle som bidrar i oppdragelsen av Frankie har noe unikt å tilby i Et hjem til Frankie lydbok.

Om forfatteren: Maeve Binchy

Maeve Binchy er en irsk forfatter som levde fra 1939 til 2012. Binchy skrev både manus, noveller, romaner, spalter og teater stykker, og var også engasjert som foredragsholder. Hun studerte ved University College Dublin, hvor hun studerte historie. Hun benyttet seg av denne kompetansen til å jobbe som lærer i flere år, før hun senere jobbet som journalist i The Irish Times, før hun etterhvert ble forfatter på fulltid.

Binchy debuterte som forfatter i 1978, og hennes forfatterskap har siden blitt oversatt til omtrent 40 språk, og har vunnet flere priser for sitt litterære verk, inkludert Irish Book Award. Hun publiserte et stort antall bøker i løpet av sin tid som forfatter, inkludert Et hjem til Frankie. Flere av hennes bøker har blitt produsert som film.

Lytt gratis