Et helt halvt år Lydbok

4.4/5

Författare: Jojo Moyes

Lydbok

Introduksjon

Et helt halvt år er første bok i serien om Louisa Clark, som totalt består av tre bøker. I denne første boken får vi innsikt i den ordinære kvinnen Louisas liv, som ikke er veldig spennende i det hele tatt. Etterhvert fører omstendigheter utenfor hennes kontroll til at hun må skaffe seg ny jobb. Hun blir ansett i en jobb hun egentlig ikke er veldig kvalifisert til å gjøre.

Gjennom denne jobben blir Louisa kjent med Will Traynor. Jobben hennes er å se etter Will, som sitter i rullestol. I løpet av boken blir Louisa og Will, som ikke har noen ting til felles, bedre kjent med hverandre. Et helt halvt år lydbok forteller historien om hva mennesker er villige til å gjøre for den de elsker mest, selv om det er det motsatte av hva de selv vil.

Et helt halvt år lydbok gratis leses av Liv Steen.

Handling: Et helt halvt år

I Et helt halvt år blir vi kjent med Louisa og hennes familie, venner og kjæreste. Louisa er en helt vanlig ung kvinne, som lever et veldig normalt og vanlig liv i en liten landsby. Hun har egentlig aldri reist langt vekk fra hjemmet sitt, og bor enda sammen med foreldrene sine. Louisa hjelper til med økonomien i hjemmet deres, og jobber i en lokal cafe.

Da de må stenge dørene må hun derfor skaffe seg ny jobb, som vi får høre i et helt halvt år lydbok. Etter flere mislykkede forsøk gjennom det lokale jobbsenteret, blir hun ansatt til å se etter og ta seg av Will Traynor, som sitter i rullestol på grunn av en motorsykkel ulykke. Han kommer fra en veldig rik og velstående familie, og levde et veldig aktivt og spennende liv før ulykken.

Louisa har ingen kvalifikasjoner til å gjøre denne jobben, men Wills mor håper hennes evige optimisme og smittende, gode humør vil hjelpe Will. Will gjør ikke jobben hennes enklere, siden han er svært bitter over å befinne seg i rullestol, som du kan høre i Et helt halvt år lydbok. De to blir etterhvert gode venner, og Louisa lyser uten tvil opp Wills hverdag.

Louisa finner senere ut at Will har planer om å ende livet sitt ved hjelp av en tjeneste som tilbyr slike tjenester i Sveits. Dette gjør Louisa bestemt på å vise at livet enda er verdt å leve for Will. I Et helt halvt år planlegger Louisa utflukter, turer og ferie, og begynner å få sterke følelser for Will, som tester forholdet til kjæresten Patrick Hvordan etterhvert utløper seg kan du høre i Et helt halvt år lydbok gratis.

Om forfatteren: Jojo Moyes

Pauline Sara Jo Moyes, kjent som Jojo Moyes, er en engelsk forfatter født 1969 i Maidstone England. Etter fulført studier ved University of London jobbet Moyes som journalist for The Independent i 10 år, før hun ble forfatter på fulltid.

Veien til å bli forfatter var utfordrende for Moyes. Hennes tre første bøker ble avvist, og hun bestemte seg for å gi opp drømmen om å bli forfatter om hennes fjerde forsøk også ble avvist. Hennes fjerde forsøk utløste en budkrig blant seks forlag som alle ville sikre seg rettighetene til boken hennes.

Bøkene hennes har blitt oversatt til 28 språk, og hun er en av få forfattere som har vunnet Romantic Novel of the Year Award fra Romantic Novelists’ Association to ganger. Hennes bok Et helt halvt år ble i 2016 utgitt som film, hvor Moyes selv skrev manuset.

Lytt gratis