Eragon Lydbok

4.9/5

Författare: Christopher Paolini

Lydbok

Introduksjon

Eragon er den første boken av totalt fire bøker i den populære Arven serien fra forfatter Christopher Paolini. I boken blir vi kjent med den unge gutten Eragon, som bare er 15 år gammel når vi møter han.

I løpet av Eragon lydbok blir vi med den unge gutten på et storslått eventyr, etter at hele verden hans uventet blir snudd opp ned en dag. Etter at han finner det som viser seg å være et blått drageegg når han er på jakt, blir han ansvarlig for dragen Safira.

Sammen må de to gjemme seg fra den onde kongen Galbatorix og hans medhjelpere, og de setter ut på et eventyr sammen med den gamle mannen Brom, som har flere hemmeligheter han har holdt skjult fra landsbyen i Eragon lydbok gratis.

Handling: Eragon

Eragon er den første boken i serien på fire om den unge gutten på femten år. I den første boken blir vi vitne til at hele hans verden dramatisk blir snudd opp ned, når han en dag er på jakt i fjellene. Under jakten finner han plutselig en mystisk, vakker blå stein, som han tar med seg hjem, i håp om å kunne selge den. Etterhvert viser det seg at denne steinen faktisk er et drageegg.

Når egget klekkes, møter Eragon derfor den unge dragen som, han kaller Safira, og bestemmer seg for å oppdra henne i skjul. Videre viser det seg at den onde kongen Galbatorix, som styrer med jernhånd i Alagesia, har sendt flere av hans onde medhjelpere ut for å lete etter egget, siden det ble stjålet fra ham i Eragon lydbok. De sporer egget opp, og ender etterhvert opp i Karvahall, hvor Eragon bor sammen med sin onkel og søskenbarn.

Onkelen hans blir drept, og Eragon flykter sammen med den noe mystiske, gamle fortelleren Brom, som vet mer om drager og hva som foregår enn det man først skulle tro. Brom lærer bort alt han vet om både drager og magi til den unge gutten, samtidig som Safira stadig vokser seg større og større, og Eragon etterhvert kan kommunisere telepatisk med henne i Eragon lydbok gratis.

Gjennom historien møter Eragon på flere utfordringer, og blir også etterhvert kjent med Murtaugh som hjelper til, alven Arya som han drømmer om, hans fetter Roran og en rekke andre karakterer. I tillegg møter vi på flere skumle skapninger som har onde motiv i Eragon lydbok.

Om forfatteren: Christopher Paolini

Christopher Paolini er en amerikansk forfatter og manusforfatter født 1983 i California. Han er oppvokst i fjellene i Montana, hvor han ble undervist hjemme av foreldrene sine gjennom barndommen frem til han var 15 år gammel. Paolini startet å skrive på sin debut bok i en alder av 15 år, og han publiserte denne i 2002 ved hjelp av hans egen families forlag, Paolini International LLC. Boken ble senere publisert av et større forlag.

Paolini er best kjent for sin serie på fire bøker kalt Arven, som består av Eragon, Den eldste, Brisingr og Arven. Han har i tillegg publisert tre andre bøker som videre utforsker den oppdiktede verdenen fra hans univers i denne serien.

Lytt gratis