Enkebyen Lydbok

4.5/5

Författare: Thomas Enger

Lydbok

Introduksjon

Enkebyen: de bortførte lydbok er en dystopisk historie fra Thomas Enger, satt i fremtiden i den norske bygda Gravdal. V blir introdusert til ungdommen Stella Stærk, som sammen med sin far må rømme fra Gravdal, og setter kursen mot Enkebyen

Verdenssamfunnet i Enkebyen lydbok er en advarsel om hva verden muligens vil se ut som i fremtiden om ting ikke går den rette veien, i en verden hvor det kriges om ressurser og global oppvarming har ført til stadig flere klimakriser.

Enkebyen plages av flere drap og bortføringer av kvinner og jenter, som betyr at Stella er i fare når hun ankommer byen, bare ved å være kvinne. Videre i Enkebyen lydbok gratis må Stella kjempe for å holde seg trygg, og komme seg gjennom hverdagen.

Handling: Enkebyen

I en dystopisk fremtid møter vi den 16 år gamle Stella Stærk i Enkebyen lydbok. Hun bor i Gravdal sammen med sin far, en bygd de har bodd i hele livet hennes. Fremtidens verden og samfunn er et særdeles brutalt og utfordrende sted å befinne seg, klimaendringer fører til stadig flere naturkatastrofer rundt omkring i hele verden, inkludert i lille Norge. En dag blir Gravdal rammet av en flom, og de blir tvunget til å rømme.

De setter kursen mot Enkebyen, hvor Stellas mor allerede jobber. Etterhvert skaffer også Stellas far seg jobb, og de tilpasser seg sitt nye liv i denne byen, hvor alt er svært regulert og strengt. I fremtiden er det satt stort fokus på å kontrollere befolkningstallet i hele verden, og særlig å redusere befolkningsvekst og antall mennesker på kloden.

I Enkebyen lydbok gratis forsvinner stadig flere kvinner og jenter. Flere av disse dukker opp døde, med et symbol i form av en J på kroppen. I denne dystopiske fremtiden har kvinner mindre verdi enn det menn har, og Stella er derfor fare bare ved å være kvinne. Stella er en sterk, selvstendig ung kvinne, som til tross for flere utfordringer klarer seg på egenhånd uten hjelp fra det motsatte kjønn.

Enkebyen lydbok tar opp temaer knyttet til likestilling, konsekvensene global oppvarming har for klimaet og fordelingen av ressurser blant verdens høye befolkning. Det totalitære samfunnet som skildres er inspirert av eksempler fra både historien og nåtiden.

Enkebyen forteller historien om alle de vanskelige valgene Stella står overfor, før det er for sent, i en skummel advarsel om hva fremtiden kan se ut som.

Om forfatteren: Thomas Enger

Thomas Enger er en norsk forfatter og journalist født 1973 i Oslo. Enger studerte journalisme, og jobbet etter endt studier som journalist i en rekke år.

Enger debuterte som forfatter i 2009 med boken Skinndød, som er første bok i serien om Henning Juul. Han har til sammen skrevet fem bøker om denne etterhvert kjente journalisten, og bøkene har også blitt solgt til tretti andre land så langt. I tillegg til bøkene om Henning Juul har Enger også skrevet flere ungdomsbøker, inkludert Enkebyen.

Skinndød ble nominert til eDunnit Award i 2012 under CrimeFest. Thomas Enger har også vunnet UPrisen to ganger, og har publisert flere bøker sammen med Jørn Lier Horst. I tillegg til å jobbe som journalist og forfatter er Enger en respektert komponist.

Lytt gratis