En natt i oktober Lydbok

4.2/5

Författare: Marius Løken & Marit Sunnanå Aalrust

Lydbok

Introduksjon

En natt i oktober er historien om hva som skjedde Halloween natten den 30. oktober 2011, i det som senere har blitt kjent som Halloween saken i Norge. Vi får gjennom boken høre fra Marius Løken som overlevde natten, til tross for at han ble knivstukket hele 20 ganger, og en av hans kamerater ble drept.

Det som skiller saken fra andre saker er at gjerningsmannen var en venn og bekjent av både Marius Løken og Andreas Nilstad, som døde av skadene han ble påført. En natt i oktober lydbok gir deg et innblikk i hvordan dette kunne skje.

En natt i oktober lydbok gratis forteller ikke bare om den skjebnesvangre natten, men også tiden før drapet og drapsforsøket ble begått, og historien om vennegjengen fra Hallingdal som bodde sammen på Bislet.

Handling: En natt i oktober

Det er natt til den 30. oktober 2011. Det er søndag, som betyr at det er fest i byen. Bestevennene Andreas Nilstad og Marius Løken har nettopp kommet hjem fra byen gått til sengs for kvelden, hvor de sammen med flere andre har feiret Halloween. I En natt i oktober får vi høre hva som skjer når en av deres beste venner, som de har kjent siden barndommen, plutselig kommer inn på rommet deres med en kniv.

Det som skjer videre har blitt dokumentert grundig i media, men aldri fra Marius Løkens egen munn. Kameraten deres begynner plutselig å stikke Andreas Nilsen med kniven han har tatt med seg, som fører til at Andreas Nilsen senere dør den natten, som du vil høre i En natt i oktober lydbok.

Mens den ene kameraten hans stikker den andre med kniv, rømmer Marius Løken fra leiligheten hvor de bodde. Hans kamerat, som nå er drapsmann, følger etter ham, og klarer å stikke ham flere ganger mens han rømmer ned trappene. Vi hører i En natt i oktober lydbok gratis at Marius Løken blir stukket med kniven 20 ganger, 15 av dem livstruende og i overkroppen.

I En natt i oktober forteller Marius Løken om hvordan han klarer å komme seg inn i en taxi, og blir kjørt til sykehuset, hvor han ender opp i koma i 12 dager. Når han våkner får han beskjed om at Andreas Nilsen er død, og at gjerningsmannen for tiden blir behandlet på samme sykehus.

Hva som egentlig skjedde den natten, og hvordan 3 kamerater som har kjent hverandre siden barndommen, får du høre mer om i En natt i oktober lydbok, i tillegg til hva som skjedde videre i saken.

Om forfatteren: Marius Løken & Marit Sunnanå Aalrust

Marius Løken er en norsk forfatter, motivasjonstaler og foredragsholder. Marius Løken ble kjent over hele landet da han i 2011 ble angrepet med kniv av en kamerat i det som senere har blitt kjent som Halloween saken. Løken ble knivstukket 20 ganger av en venn han hadde kjent siden barndommen, som også drepte hans kamerat Andreas Nilsen samme natten.

Løken er i dag en rutinert foredragsholder, og har holdt over 500 foredrag rundt omkring i hele landet. For tiden jobber han med sin andre bok.

Marit Sunnanå Aalrust er en norsk forfatter og journalist født 1985. Hun ble i 2013 nominert til Brageprisen for sin bok Norske sjømannstatoveringer. Hun skrev sammen med Marius Løken boken En natt i oktober, som forteller historien om det som er kjent i Norge som Halloween saken.

Lytt gratis