En mann ved navn Ove Lydbok

4.8/5

Författare: Fredrik Backman

Lydbok

Introduksjon

I En mann ved navn Ove møter vi Ove, som nettopp har blitt tvunget til å pensjonere seg. Han er en 59 år gammel, gretten, bitter sur mann med en veldig kort lunte. I løpet av boken får vi innsikt hvordan Oves hverdag utløper seg, og hva naboene hans mener om denne gretne gamle gubben.

Ove er kjent som naboen fra helvete, som ikke er veldig god å kommunisere med andre mennesker. I En mann ved navn Ove lydbok hører vi om endringene som skjer i Oves liv når han får nye naboer i huset ved siden av. En ung familie med to veldig pratsomme barn flytter inn.

Ove vil bare ha fred, og vil ikke ha noe med de nye naboene å gjøre. I En mann ved navn Ove lydbok gratis får vi etterhvert høre mer om Oves liv, og hans kone Sonja.

Handling: En mann ved navn Ove

Ove er ikke veldig god å kommunisere med andre mennesker, og liker ting gjort riktig på hans måte. Han var i flere år styreleder i borettslaget, men fikk fyken i det som han selv beskriver som statskuppet, en mørk dag i Oves liv. I En mann ved navn Ove blir vi vitne til hvordan Ove likevel blander seg inn i ting han ikke har noe med.

Ove, som av nabolaget omtales som naboen fra helvete, lever sannelig opp til denne beskrivelsen. Han er bestandig i dårlig humør, gretten og sur. Han overvåker naboene for å sørge for at de følger reglene, selv om han som kjent ble offer for statskupp for et par år siden, og ikke lenger har makt. En dag forandres Oves liv i En mann ved navn Ove lydbok gratis.

Nye naboer flytter inn i huset ved siden av Ove. Om Ove er nabolagets definisjon på naboen fra helvete, passer den nye familien Oves beskrivelse av det samme. De er en hyggelig, utgående og pratsom liten familie, med to veldig pratsomme barn. De er som en familie av solskinn, som du vil høre i En mann ved navn Ove lydbok. Det kunne vel ikke blitt verre for Ove?

Jo, det gjør det, når de ikke klarer å rygge tilhengeren inn i oppkjørselen sin, og presterer å meie ned Oves postkasse når de flytter inn. Dette er bare første eksempel på hvordan de aldri klarer å parkere korrekt, i En mann ved navn Ove.

Etterhvert blir Ove bedre kjent med de nye naboene i En mann ved navn Ove lydbok. De får til gjengjeld får en bedre innsikt i Oves liv, og muligens også bedre forståelse for hvorfor han er så gretten hele tiden.

Om forfatteren: Fredrik Backman

Fredrik Backman er en svensk forfatter, spaltist og blogger født 1981. Han har jobbet for flere ulike magasin og tidsskrift. Backman studerte religionsvitenskap, men bestemte seg for å avslutte studiene, og jobbet i en tid som lastebilsjåfør i stedet.

Backman debuterte i 2012 med den kritikerroste boken En mann ved navn Ove, og han vant i 2016 tittelen Årets forfatter. Debut boken toppet i November 2016 The New York Times bestselgerliste etter at den ble oversatt til engelsk. Boken har også blitt filmatisert med stor suksess i Sverige, og er for tiden under produksjon i Amerika, hvor Tom Hanks skal produsere filmen og spille Ove.

Backmans bøker er publisert i over 40 forskjellige land. Han bor i dag i Stockholm sammen med sin kone og to barn.

Lytt gratis