Emma Lydbok

3.6/5

Författare: Emma Ellingsen & Kaja Storrøsten

Lydbok

Introduksjon

Emma er en bok fra den norske kjendisen, modellen og influenseren Emma Ellingsen. Hun er kjent over hele Norge for å være født i feil kropp, noe hun og familien har vært klar over i lang tid. Hun ble født som Tobias, men var alltid veldig forskjellig sammenlignet med sin tvillingbror.

Gjennom Emma lydbok blir vi bedre kjent med hvordan oppveksten var for en ung jente født i feil kropp. Både hun og resten av familien hennes har vært veldig åpne om dette gjennom hele livet hennes. Hvordan Tobias etterhvert ble Emma er en prosess som tok lang tid, og fremdeles pågår den dag i dag.

Emma lydbok gratis er en bok hvor forfatteren åpner opp om hele livet sitt, og gir leseren eller lytteren bedre forståelse for hvordan det faktisk er å bli født i feil kropp. I boken hører vi også om hennes drømmer om å bli kjendis.

Handling: Emma

Emma forteller historien om Emma Ellingsen. Hun ble født som Tobias, selv om hun hele livet har vært klar over at hun selv er jente. Gjennom boken får vi innsikt i hvordan hennes oppvekst har vært, og hvordan det er å være født i feil kropp. Boken forteller historien om en ung jente som ikke hadde de samme interessene som hennes egen tvillingbror hadde, men heller ville gjøre ting som var mer typiske for jenter.

I Emma lydbok hører vi hvordan både hun og resten av familien taklet overgangen fra Tobias til Emma, som selvsagt var utfordrende. Hun har likevel hele tiden hatt full støtte fra resten av familien, og vært kjent som jente også gjennom skolegangen fra 5 klasse, uten problemer. Selv om hennes overgang fra gutt til jente var relativt enkel og uten store utfordringer fra de rundt henne, har overgangen likevel vært en påkjenning.

Selv med støtte er det en rekke utfordringer som må løses for de som er født i feil kropp. I Emma lydbok gratis hører vi om hvordan hun startet på pubertetsutsettende tabletter i ung alder. Dette førte til at hun stoppet sin egen produksjon av testosteron, og ikke trengte bekymre seg for ting som stemmeskiftet eller skjegg.

Senere startet Emma på kvinnelige hormontilskudd, hun har hatt brystoperasjon for å få sine egne, kvinnelige bryster. I boken hører vi også om den etterlengtede kjønnskorrigerende operasjonen hun fremdeles venter på, en operasjon man må være 18 år for å ta i Norge. Emma lydbok er en banebrytende fortelling som gjør det mer akseptert å ha samtaler knyttet til det å være født i feil kropp i samfunnet i Norge.

Om forfatteren: Emma Ellingsen & Kaja Storrøsten

Emma Ellingsen er en norsk modell, influenser, programleder og forfatter født 2001. Hun er godt kjent i Norge som transkvinne født i feil kropp, og er særlig godt kjent fra den norske serien Født i feil kropp. Senere har hun deltatt i en rekke andre tv programmer, og er også programleder i serien Emmas stemme og Annerledes.

Ellingsen har også sitt eget sminkemerke, Emma Ellingsen Beauty, og har både egen smykkekolleksjon og kleskolleksjon sammen med andre kjente merkevarer. Som modell har Emma Ellingsen prydet forsiden av flere magasin, både i Norge og internasjonalt. Boken Emma ble publisert sammen med forfatter Kaja Storrøsten.

Kaja Storrøsten er en norsk journalist og forfatter. Hun er utdannet innen allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har senere også studert ved Copenhagen Business School. Hun har jobbet for en rekke norske publikasjoner, inkludert VG og Dagbladet.

Lytt gratis