Dyrehagedetektivene Lydbok

4.6/5

Författare: Mona Grivi Norman

Lydbok

Introduksjon

Dyrehagedetektivene er en barnebok serie fra den anerkjente og prisvinnende journalisten Mona Grivi Norman. Første bok i serien, Den hvite løven, ble publisert i 2019, og har blitt etterfulgt av syv andre bøker i denne fornøyelige serien.

I Dyrehagedetektivene lydbok blir vi kjent med de to unge detektivene Hanna og Theo. Handlingen i flere av bøkene tar sted i Lindegård dyrehage, som stadig plages av mystiske hendelser.

Gjennom Dyrehagedetektivene lydbok gratis møter vi flere spennende dyr, som løver, pandaer, lemurer, tigere, isbjørner, pumaer og flere andre interessante dyr. Alle bøkene har også flere interessante fakta om disse dyrene, som er svært nyttig for nysgjerrige barn.

Handling: Dyrehagedetektivene

Dyrehagedetektivene er en bokserie som uten tvil vil glede alle barn som enten leser den eller lytter til den. Visuelt er boken illustrert av Isabell Martinsen, som gir liv til de ulike dyrene og karakterene vi blir kjent med. Historiene er satt sammen og fortalt av Mona Grivi Norman, som til vanlig jobber som gravejournalist i VG. Hennes jakt på fakta skinner gjennom i serien, hvor barn lærer svært mye om ulike dyr.

I Dyrehagedetektivene lydbok blir vi kjent med Hanna og hennes far, i tillegg til Theo og hans mor. De er veldig heldige barn, siden de faktisk bor i Lindegård dyrehage sammen, hvor foreldrene jobber. To bestevenner som bor i en dyrehage, omringet av forskjellige eksotiske dyr er jo egentlig en drøm for de fleste barn.

Gjennom de 8 ulike bøkene i Dyrehagedetektivene lydbok gratis blir vi med de to vennene på en rekke ulike eventyr, alle med forskjellige dyr i sentrum. Bøkene er altså fulle av informasjon om disse dyrene i løpet av historien, og har i tillegg fakta sider om dyrene på slutten av boken. Dette gjør serien til et godt hjelpemiddel til å lære barn om dyr.

Eksempler på noen av historiene vi høre i Dyrehagedetektivene lydbok serien er Den hvite løven, hvor de to detektivene må finne en løveunge som er savner. I Pumaproblemet er de to barna på besøk hos Theos bestefar i Chile. Landsbyen hvor han bor mistenker en puma for å stå bak alle geitene som, forsvinner, men er det sjeldne dyret skyldig?

Svarene på disse to mysteriene, og flere andre, får du i Dyrehagedetektivene.

Om forfatteren: Mona Grivi Norman

Mona Grivi Norman er en norsk forfatter og journalist født 1983. Norman har i en årrekke jobbet for VG, hvor hun fremdeles jobber som journalist.

Som journalist er Mona Grivi Norman svært anerkjent for sitt bidrag innen journalisme, og har vunnet flere priser over årene. Norman har mottatt SKUP prisen, og har også blitt tildelt SKUP diplom. Hennes største pris var da hun i 2019 vant Den store journalistprisen.

Mona Grivi Norman debuterte i 2019 med barneboken Den hvite løven. Dette er den første boken i serien Dyrehagedetektivene, som foreløpig består av 8 bøker, hvor leseren blir kjent med de to unge dyrehagedetektivene Hanna og Theo.

Lytt gratis