Dvalen Lydbok

4.6/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Dvalen er den tredje boken i serien Jentene og mørket fra den anerkjente svenske forfatteren Camilla Grebe. I boken hører vi om Samuel, som er tvunget på flukt etter å ha vært involvert i en narkotikahandel, som etterhvert fører til at han finner seg en ny jobb som hjelpepleier hos en familie.

I Dvalen lydbok hører vi hvordan ting tar en grusom vending, og Samuels plan om å holde seg i skjul mislykkes. Dette fører til at Samuel møter kriminalinspektøren Manfred Olsson, som etterforsker et par mord.

Videre i Dvalen lydbok gratis søker Manfred hjelp hos Hanne, som er psykolog, for å kunne finne svarene han søker i sin etterforskning.

Handling: Dvalen

I Dvalen blir vi kjent med den atten år gamle Samuel. Livet hans snus opp ned, når han en dag befinner seg midt i en narkotikahandel som går feil, og han blir beskyldt for å ødelegge hele handelen, til langerens store frustrasjon. Samuel er derfor tvunget til å gjemme seg, og må holde seg under jorden en stund, både for å unnslippe langeren i tillegg til politiet.

Samuel ender opp med å gjemme seg i en søvnig liten landsby i Stockholm skjærgården, hvor han får seg en jobb som personlig assistent til en funksjonshemmet gutt. Når Samuel flytter inn sammen med den vakre Rakel og hennes sønn Jonas i det avsidesliggende huset ved sjøen, tar det ikke lang tid før han innser at ikke alt er som det ser ut som i Dvalen lydbok.

Samtidig som Samuel har gjemt seg, begynner likene av unge menn å flyte opp på strendene i skjærgården, og etterforsker Manfred Olsson frykter at en morder går løs i området. Han blir derfor ansvarlig for å komme til bunns i hva som skjer i det som vanligvis er en idyllisk skjærgård, og finne ut hvem som står bak drapene før flere mennesker mister livet i Dvalen lydbok gratis.

Etterhvert møtes Samuel og Manfred i Dvalen, hvor begge nå befinner seg i skjærgården. Manfred etterforsker om drapene har en tilknytning til narkotika, og innser etterhvert at han behøver hjelp for å løse saken. Hjelpen får han fra psykolog Hanne, som bidrar med sin ekspertise i Dvalen lydbok, for å komme til bunns i saken.

Om forfatteren: Camilla Grebe

Camilla Grebe er en svensk forfatter født 1968. Hun er utdannet innen økonomi fra studietiden sin i Stockholm, og har siden opparbeidet seg bred erfaring innen ulike roller, inkludert direktør stillinger. Hun er også entreprenør, og er en av grunnleggerne av lydbokforlaget Storyside, hvor hun også hadde en sentral leder rolle som CEO.

Sammen med sin søster har hun publisert en rekke populære bøker, og er særlig kjent for sine bidrag til svensk krim litteratur, både med og uten sin søster Åsa Träff. Blant annet har hun publisert serien om Siri Bergmann og Moskva Noir serien, i tillegg til den kritikerroste serien Jentene og mørket, som inkluderer boken Dvalen.

Lytt gratis