Doktor Proktor Lydbok

5/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Doktor Proktor er en barnebokserie skrevet av Jo Nesbø, og består foreløpig av 5 bøker. I bøkene blir vi kjent med Lise, Bulle, Doktor Proktor i tillegg til Trym og Truls. Lise og Bulle er einstøinger på hvert sitt vis, og bor i samme gate. I denne gata bor også den litt rare og originale Doktor Proktor. Gjennom ham blir Lise og Bulle venner, og blir etterhvert godt kjent med denne doktoren.

Doktor Proktor er en oppfinner, og bruker de to barna til å teste ulike oppfinnelser han lager. De to tvillingene Trym og Truls gjør stadig alt de kan for å gjøre hverdagen til Lise og Bulle sur i Doktor Proktor lydbok gratis.

Bøkene er delt inn i flere kapitler, med illustrasjoner av Per Dybvig. Doktor Proktor lydbok leses av Iver Nergaard, og vil garantert gi deg en latter eller ti uansett alder.

Handling: Doktor Proktor

Serien om Doktor Proktor handler om Lise og Bulle. De bor i same gaten, og blir etterhvert kjent med hverandre. De blir også godt kjent med den eksentriske, litt originale Doktor Proktor, som også bor i denne gaten. Han er en oppfinner, med flere fantastiske og utrolige oppfinnelser i tankene. De to barna, Lise og Bulle, er perfekte til å teste disse for ham. Tvilling terroren Trym og Truls blir vi også kjent med i Doktor Proktor lydbok.

I de fem bøkene som har publisert så langt blir vi vitne til at Lise og Bulle tester ut flere kule oppfinnelser, og drar på flere eventyr sammen. I den første boka tester de ut Doktor Proktor sitt prompepulver, som de selger til barna på skolen og blir veldig populære. I tillegg får de hevn over Trym og Truls da de gir dem en ekstra sterk dose.

I neste Doktor Proktor lydbok hører vi blant annet om når den rare oppfinneren laget et tidsbadekar, og de to barna reiser tilbake i tid for å hjelpe doktoren med et veldig personlig problem. Ting går selvsagt ikke helt etter planen. I tredje bok hører vi om verdens undergang, kanskje. Alle er opptatt med å se på tv, utenom Lise, Bulle og doktoren, som har det travelt med oppfinnelser. Alle som ser på tv oppfører seg plutselig veldig merkelig.

Fjerde boken dreier seg om det store gullrøveriet, og de ender plutselig opp i England, og du får også høre hva fotball har å gjøre med gull i Doktor Proktor lydbok gratis. I den femte boken om denne trioen finner vi ut om Doktor Proktor kan redde jula, og de allierer seg med selveste julenissen. Han er kanskje ikke helt som de hadde forventet.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en av Norges mest kjente forfattere, og ble født i 1960. Han har solgt mer enn 50 millioner bøker på over 50 ulike språk. Som tidligere journalist og et medlem av Di Derre var han godt kjent i Norge da han skrev sin første bok i 1997. Siden han ikke ville at forlaget skulle kjøpe boken bare siden han allerede var kjent, skrev han under pseudonymet Kim Erik Lokker. Boken ble likevel publisert det året.

Nesbø er best kjent for bøkene om Harry Hole, som foreløpig består av 12 bøker. 10 år etter debut boken sin publiserte Nesbø sin første bok i Doktor Proktor serien, som til nå har 5 bøker. Han har vunnet flere priser, blant annet Årets Peer Gynt og Bokhandlerprisen.

Lytt gratis