Dødssymfoni Lydbok

4/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Dødssymfoni er tredje bok i den populære serien om lensmann Ole Vik fra Fjellberghavn, fra den anerkjente forfatteren Jørgen Jæger. Nok en gang er det trøbbel i hans fiktive by Fjellberghavn, i en historie som inkluderer både drap og overgrep.

Flere ulike mennesker blir utsatt for uhyggelige opplevelser den samme natten, hvor kjæledyr blir drept, hærverk begått og mennesker utsatt for overgrep i Dødssymfoni lydbok. Det blir selvsagt gjensyn med både lensmann Ole Vik og hans kollega Cecilie Hopen, i tillegg til flere andre kjente karakterer.

Etterhvert, i etterkant av en hektisk natt, blir også et drap begått i Dødssymfoni lydbok gratis. Finnes det en sammenheng mellom alle disse hendelsene? Hvem er det som sprer kaos i Fjellberghavn?

Handling: Dødssymfoni

En mørk natt i Fjellberghavn er det igjen kriminell aktivitet som tar opp lensmann Ole Vik sin tid. Denne gangen blir flere forskjellige mennesker fra samme familie utsatt for ulike angrep. Kjæledyrene til eieren av et gatekjøkken blir drept på bestialsk vis, og likene stilt ut på grusomt vis, i det som kan tolkes som en advarsel i Dødssymfoni.

Samtidig blir en hytte utsatt for hærverk, og mennesker tar seg inn i orkesterdirigentens hjem uten invitasjon. Det er altså en natt der flere kriminelle handlinger begås, og flere mennesker blir utsatt for ulike handlinger. Cecilie Hopen blir sendt for å etterforske en av sakene sammen med overbetjent Kristian Kvamme, hvor ting ikke går som planlagt, og Cecilie blir utsatt for overgrep i Dødssymfoni lydbok.

Ole Vik har derfor flere utfordringer som må løses i Dødssymfoni lydbok gratis, hvor et drap også begås etterhvert. Ole Vik må løse saken på sin egen måte, som hans overordnede ikke alltid er like begeistret for.

Dødssymfoni er en bok som tar opp flere temaer knyttet til politi og kriminalitet i Norge. Interne problemer innad i politiet kommer til overflaten i boken, hvor Fjellberghavn, som er et lite tettsted sammenlignet med storbyen Borg, blir nedprioritert og glemt bort av de øvre maktene. Dette er et kjent problem i distriktene rundt i Norge, og blir også illustrert i boken.

En annen problemstilling som belyses er makt overgrep innad i politiet, hvor seksuelle overgrep ofte blir skjult for å beskytte enkeltpersoner, i det som dessverre enda er en mannsdominert verden. Gjennom Dødssymfoni lydbok blir også dette illustrert og belyst, og viser også hvordan disse sakene ofte blir løst internt, uten gransking fra uavhengige grupper.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født 1946 i Bergen. Jæger har siden hans debut i 2003 med boken Skyggejakten blitt en av Norges mestselgende krimforfattere. Han er best kjent for sin serie om lensmann Ole Vik, som sammen med Cecilie Hopen jobber i den fiktive byen Fjellberghavn, hvor de løser drap og andre mysterier.

Serien har solgt over 1 million bøker i Norge, og er også oversatt til flere andre språk og solgt i utlandet. Så langt består serien av 13 bøker, inkludert Dødssymfoni.

Jæger har blitt nominert til den prestisjefylte Bokhandlerprisen 5 ganger, som viser at han er en forfatter av høyt kaliber. Jæger hadde i flere år gitt opp drømmen om å bli forfatter, etter dårlige tilbakemeldinger fra forlag på 80 tallet, før han etterhvert fikk sitt store gjennombrudd i 2003.

Lytt gratis