Dødelig tro Lydbok

3.9/5

Författare: Egil Foss Iversen

Lydbok

Introduksjon

Dødelig tro er den første boken i serien om Theodor Solomonsen fra forfatter Egil Foss Iversen, i en serie som etterhvert har blitt veldig populær i Norge, og omfatter mer enn to titalls bøker så langt. I denne boken blir vi derfor for første gang introdusert til talentfulle Solomonsen.

I Dødelig tro lydbok blir vi med til Bergen, hvor en grusom seriemorder for tiden går løs. Han har blitt gitt kallenavnet Bibelmorderen, siden han er veldig spesifikk i hvem han tar livet av, og hva han gjør med kroppene deres etterpå.

Gjennom Dødelig tro lydbok gratis blir vi med Theodor Solomonsen gjennom Bergens gater, helt til Kongo, i en sak som viser seg å være svært utfordrende. Vi blir også for første gang introdusert til den vakre Amalie Botega i denne boken.

Handling: Dødelig tro

I Dødelig tro starter handlingen i Bergen. Her har en seriemorder nettopp etablert seg, og startet med å ta livet av en spesifikk arbeidsgruppe i byen. Han har nemlig, av en eller annen grunn, bestemt seg for å kun ta livet av prostituerte han møter i byen, og har så langt drept hele fire uskyldige kvinner. Han etterlater seg et tydelig tegn på de dreptes kropper, hans egen signatur, da han risser inn bibel vers på kroppene deres.

Dette har gitt morderen kallenavnet Bibelmorderen, og han herjer for tiden i Bergen, til politiets store frustrasjon i Dødelig tro lydbok. For å komme til bunns i saken har politiet bestemt seg for å dra Theodor Solomonsen inn i saken for å bidra med sin ekspertise som psykoterapeut og bedriftsrådgiver, noe han selv ikke er veldig interessert i. Han takker likevel ja til oppdraget, og jobber sammen med etterforsker Amalie Botega for å løse saken.

Det som startet i Bergen by, viser seg etterhvert å være en mer komplisert sak enn noen av de som etterforsker den kunne forestilt seg i Dødelig tro lydbok gratis. De finner ut at drapene i Bergen har en forbindelse til Kongo, hvor en misjonsstasjon nå står sentralt i saken. Fra å være en lokal sak i lille Norge, til å involvere et bistandsland i Afrika, gjør at saken nå involverer både menneskehandel, utro og ikke minst korrupte politiker.

Dødelig tro tar leseren eller lytteren med på en spennende sak, full av uventede vendinger og overraskelser, hvor svindel og korrupsjon blir sentralt. I Dødelig tro lydbok settes det også spørsmålstegn ved fadderordninger, som ikke er hva de utgir seg for å være.

Om forfatteren: Egil Foss Iversen

Egil Foss Iversen er en norsk forfatter født 1949 i Florø. Han er utdannet innen en rekke ulike områder, inkludert økonomi og psykologi, og har opparbeidet seg veldig bred erfaring fra flere ulike industrier og områder i Norge, blant annet innen ledelse, administrasjon og kommunikasjon. Ved siden av disse jobbene er han også foredragsholder, hvor han benytter seg av sin egen kompetanse til å hjelpe andre.

Som forfatter debuterte Iversen i 1997 da han publiserte boken Det sitter i hodet, før han et par år senere publiserte Hverdagsfilosofi. Senere har Iversen etablert seg som en av Norges fremste og mest produktive forfattere innen krim sjangere gjennom serien om Cato Iversen og den populære serien om Theodor Solomonsen, som inkluderer Dødelig tro.

Lytt gratis