Dette kommer til å gjøre vondt Lydbok

4.1/5

Författare: Adam Kay

Lydbok

Introduksjon

Dette kommer til å gjøre vondt er Adam Kays litterære debut, og ble fort en bestselger da den ble publisert i 2017. I løpet av det første året solgte boken mer enn 1 million eksemplar, og toppet Sunday Times sin bestselgerliste gjennom dette året. Boken ble også tildelt prisen Book of the Year av National Book Award i Storbritannia.

Inspirasjonen bak Dette kommer til å gjøre vondt lydbok kommer fra forfatter Adam Kays egne erfaringer og tanker fra hans tid som doktor innen NHS helsevesenet i Storbritannia, hvor han jobbet som lege i 6 år før han sluttet.

Gjennom Dette kommer til å gjøre vondt lydbok gratis får vi innsikt i hvordan livet til en nylig utdannet lege i Storbritannia, som tjener mindre penger enn det parkeringsautomaten utenfor sykehuset gjør, utspiller seg. Boken er både hysterisk morsom og tankevekkende.

Handling: Dette kommer til å gjøre vondt

Dette kommer til å gjøre vondt: doktor Kays hemmelige dagbok lydbok er en bok som passer de aller fleste. Boken er basert på Adam Kays egne notater og dagbøker fra hans tid i det britiske helsevesenet NHS. Det er enkelt sagt en samling av tanker rundt hans jobb som lege, og et portrett av et helsevesen som underbetaler, undervurderer og overarbeider alle som jobber innen systemet. På samme tid er det også en hyllest til universell helsetjeneste.

Gjennom Dette kommer til å gjøre vondt hører vi både hjerteskjærende og hysterisk morsomme historier fra hverdagen til de som jobber i helsevesenet i Storbritannia, som vil være gjenkjennelige blant dem som jobber innen helsevesenet over hele verden. Dette kommer til å gjøre vondt lydbok er en bok som vil få deg til å gråte både av latter og tristhet.

I Dette kommer til å gjøre vondt lydbok gratis hører vi historier om den konstante tsunamien av blod og andre kroppsvæsker som er en del av hverdagen innen helsevesenet. Vi hører om de lange ukene, hvor Kay ofte jobber nesten 100 timer for å prøve å være til hjelp for de som trenger det mest. Vi hører også at dette likevel er en jobb mennesker brenner for i Dette kommer til å gjøre vondt.

Kay gir deg gjennom boken et unikt perspektiv på hvordan det er å jobbe som lege i et system som ikke blir verdsatt av noen, men likevel gjør det mulig å gi alle mennesker den samme tilgangen til hjelp når de har behov for det. Dette kommer til å gjøre vondt lydbok avslutter med en bønn om å verdsette denne unike og fantastiske tjenesten.

Om forfatteren: Adam Kay

Adam Kay er en britisk komiker, forfatter og tidligere lege født 1980 i Brighton. Kays far var også dokter, som gjorde avgjørelsen om å selv bli lege enkel. Han studerte medisin ved Imperial College London, og det var i løpet av studietiden at han fattet interesse for komedie, og startet blant annet den musikalske komedie gruppen Amateur Transplants. Han jobbet også som manusforfatter for BBC Radio 4 gjennom studiene.

Kay jobbet som lege fra 2004 til 2010, før han besluttet å satse på en karriere som forfatter og manusforfatter i stedet. Han er best kjent for boken Dette kommer til å gjøre vondt, som var hans litterære debut i 2017, og er basert på hans eget liv som lege.

Lytt gratis