Detektivbyrå Lydbok

4.5/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Detektivbyrå lydbok er Norges mestselgende barnebok serie, med over 2 millioner solgte eksemplarer. Bøkene er skrevet av den tidligere kriminaletterforskeren Jørn Lier Horst, som har god erfaring fra sin tid som politi, og har hentet mye inspirasjon fra sine opplevelser fra denne tiden som forfatter.

Gjennom Detektivbyrå blir barn og unge introdusert til detektiv og krim sjangeren. Vi blir kjent med de to hovedpersonene Tiril og Oliver, og selvsagt også hunden Åtto. De bor i Elvestad, hvor de driver et Detektivbyrå fra Olivers hjem i Bakergata 2.

Gjennom Detektivbyrå lydbok gratis serien blir får barn muligheten til å selv løse flere mysterier de to barna prøver å komme til bunns i, og blir introdusert til mye spenning.

Handling: Detektivbyrå

Detektivbyrå er den bestselgende serien om de to unge detektivene Tiril og Oliver, i tillegg til hunden Åtto. Gjennom bøkene, som foreløpig består av 28 bøker blir vi med de to unge detektivene på utallige eventyr og mysterier. Serien er også unik siden den består av to ulike deler, Operasjon bøkene og Jakten bøkene.

I Detektivbyrå lydbok Operasjon bøkene blir vi vitne til Tiril og Olivers mysterier som enten leser eller lytter. Disse bøkene er typiske barnebøker, lettleste og med stor underholdnings og spennings nivå. De er utformet som vanlige bøker, og det finnes foreløpig 21 Operasjon bøker.

Detektivbyrå lydbok gratis Jakten på serien består foreløpig av 7 bøker, og skiller seg fra de andre bøkene. I denne delen av serien blir leseren eller lytteren aktivt en del av etterforskningen som Tiril og Oliver foretar seg. Bøkene har en gåte på hver side som må løses før man kan lese hva som skjer videre i historien. Dette kan dermed bidra til økt lese iver og engasjement, siden barna blir en del av selve historien, som kan gi mestringsfølelse.

Gjennom Detektivbyrå serien blir vi med de to unge detektivene på flere spennende eventyr og oppdrag, med temaer som omfavner flere ting barn ofte er interessert i. Eksempler på dette er når Tiril og Oliver blant annet må løse mysterier som involverer mumier, spøkelser, sjørøvere, sirkus, dinosaurer, enhjørninger og trollmenn.

Detektivbyrå lydbok serien er anbefalt barn i alderen 6 til 12 år, men vil uten tvil være underholdene for barn i alle aldre.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970 i Bamble. Horst er utdannet politi, og jobbet frem til 2013 for politiet, blant annet som etterforskningsleder. Etter at han sluttet i politiet fokuserte Horst i stedet på en karriere som forfatter på fulltid, som han har hatt svært stor suksess med.

Horst debuterte som forfatter mens han fremdeles jobbet som politi, da han i 2004 publiserte boken Nøkkelvitnet, som er første bok i serien om William Wisting. Horst sine bøker har blitt oversatt til mer enn tretti ulike språk, og serien om William Wisting har også blitt filmatisert som tv serie.

Horst har i tillegg til flere suksessfulle kriminalromaner også hatt stor suksess som barnebokforfatter, blant annet med sin Detektivbyrå serie, som har solgt over to millioner eksemplarer. Horst har også vunnet Rivertonprisen og Bokhandlerprisen.

Lytt gratis