Det siste toget til London Lydbok

4.2/5

Författare: Meg Waite Clayton

Lydbok

Introduksjon

Det siste toget til London er basert på en sann historie, og en ekte person fra fortiden. Inspirasjonen til boken er historien til Geertruida Wijsmuller, også kjent som Tante Truus. Hun var en nederlandsk, kristen kvinne som reddet livet til mer enn 10 000 barn, mesteparten av disse var jødiske, under andre verdenskrig.

I Det siste toget til London lydbok hører vi hvordan Tante Truus reddet tusenvis av barn fra nazistene i det som har blitt kjent som kindertransport. Forfatter Meg Waite Clayton blander historie med fiksjon for å fortelle den heltemodige historien om Tante Truus.

Historien i Det siste toget til London lydbok gratis blir fortalt gjennom to oppdiktede barn, Stephan og Žofie-Helene, og deres opplevelse av hva som skjedde med flere tusen barn under andre verdenskrig.

Handling: Det siste toget til London

Handlingen i Det siste toget til London tar sted i 1936. Nazistene er ikke mer enn høylytte, brutale, irriterende menn i femten år gamle Stephan Neumans øyne. Han er sønn av en rik og innflytelsesrik jødisk familie og spirende dramatiker. Leke gården hans strekker seg fra Wiens gater til det innviklete underjords tunnel systemet under byen.

Stephans beste venn og kompanjong er den talentfulle Žofie-Helene, en kristen jente. Moren hennes redigerer et progressivt, anti nazistisk tidsskrift. De to vennenes bekymringsfrie dager og deres uskyld tar brått slutt når nazistene uventet tar kontroll over byen og livene deres i Det siste toget til London lydbok.

Det er likevel håp i mørket. Truus Wijsmuller, et medlem av den nederlandske motstandsbevegelsen, risikerer livet sitt ved å smugle jødiske barn ut av det nazistisk kontrollerte Tyskland, til hvilket som helst land som er villig til å ta dem. Dette oppdraget blir vanskeligere og farligere når Hitler annekterer Østerrike, i Det siste toget til London lydbok gratis.

Stadig flere land stenger grensene sine til flyktninger desperate etter å unnslippe. Tante Truus, som hun kalles, er fast bestemt på å redde så mange barn som hun overhodet kan. Etter at Storbritannia vedtar å ta imot barn som er i fare fra Tyskland og nazistene, kommer hun opp med tanken om å spørre en uventet person om hjelp i Det siste toget til London.

Hvordan historien utspiller seg for Tante Truus, Stephan og hans yngre bror Walter, og selvsagt Žofie-Helene får du vite i Det siste toget til London lydbok.

Om forfatteren: Meg Waite Clayton

Meg Waite Clayton er en amerikansk forfatter født 1959 i Washington. Hun studerte ved University of Michigan Law School, og har også bachelor grader i både historie og psykologi fra University of Michigan. Som utdannet advokat jobbet hun for Latham & Watkins i Los Angeles, før hun etterhvert flyttet til Baltimore.

I tillegg til å være utdannet advokat og forfatter, har Clayton også skrevet for Los Angeles Times, Writer’s Digest og Runner’s World.

Claytons debuterte i 2003 med The Language of Light, som ble nominert til en Bellwether Prize. Hun har totalt publisert 6 kritikerroste bøker, inkludert hennes siste bok Det siste toget til London som ble utgitt i 2019.

Lytt gratis