Det siste brevet fra deg Lydbok

4/5

Författare: Jojo Moyes

Lydbok

Introduksjon

I Det siste brevet fra deg blir vi kjent med en ung kvinne fra nåtiden, Ellie, som har problemer med kjærlighetslivet sitt. Hun har et forhold med en gift mann, som byr på flere problemer. Hun sliter også på jobbfronten, hvor hun står i fare for å miste jobben som journalist i avisen hun skriver for.

Det siste brevet fra deg lydbok tar også for seg en annen ung kvinne, Jennifer, og hennes problemfylte ekteskap på 60 tallet, da skilsmisser var tabu. På denne tiden var kvinner, ifølge samfunnet, ment å bli sett men ikke hørt, som selvsagt var en stor utfordring for alle kvinner.

Gjennom Jennifers kjærlighetsbrev fra 60 tallet, som Ellie finner i avisens arkiv, følger vi Ellies jakt etter Jennifers historie i Det siste brevet fra deg lydbok gratis.

Handling: Det siste brevet fra deg

Det siste brevet fra deg er to ulike historier fortalt i samme bok. Handlingen starter på 60 tallet i London, hvor vi møter den vakre, reserverte Jennifer. Hun er gift med Laurence, en suksessfull, fraværende og litt grusom forretningsmann som driver flere gruver i Afrika. Forholdet dem imellom er ikke noe å skryte av, som du vil høre i Det siste brevet fra deg lydbok.

Etterhvert møter Jennifer Anthony. Han er journalist, skilt, drikker alt for mye, og er ganske sørgmodig av seg. Han er absolutt ikke Jennifers type, han er alt for flyktig og ikke jordnær i det hele tatt. Anthony har heller ikke den rikdommen eller sosiale statusen Jennifer er vant med fra livet sitt med Laurence. Likevel er det unektelig en forbindelse mellom de to, i Det siste brevet fra deg lydbok, før Jennifer havner i en ulykke.

Omtrent 40 år senere møter vi Ellie, en 32 år gammel journalist, som er oppslukt av sitt forhold med John. Han er gift med to barn, og har det absolutt ikke travelt med å forlate konen sin til fordel for Ellie. Ellie øyner likevel håp for sin fremtid sammen med John, og glemmer helt bort sitt eget liv og egen fremtid, inkludert jobben hennes.

Hun ser ikke hva som er rett foran henne før hun en dag finner et gammelt kjærlighetsbrev i avisens arkiver, med tittelen Det siste brevet fra deg. Brevet viser seg å være fra Jennifers hemmelige forhold med Anthony for 40 år siden.

Brevet er Ellies sjanse til å redde jobben sin, og levere en historie til sjefen fra 60 tallet. Det blir etterhvert mer enn bare en jobb for Ellie, som blir oppslukt av å komme til bunns i denne mystiske kjærlighetshistorien fra fortiden, i Det siste brevet fra deg lydbok gratis.

Om forfatteren: Jojo Moyes

Pauline Sara Jo Moyes, kjent over hele verden som Jojo Moyes, er en engelsk forfatter og journalist. Hun ble født i Maidstone i 1969. Bøkene hennes har blitt oversatt til 46 forskjellige språk, og har toppet bestselgerlistene i 12 ulike land. Per dags dato har hun solgt over 38 millioner bøker, og bestselgeren hennes Et helt halvt år har alene solgt 14 millioner eksemplar.

Hun debuterte som forfatter i 2002, i det som var hennes siste forsøk som forfatter etter flere avslag fra ulike forlag. Debut boken ble en suksess, og hun har siden jobbet som forfatter på heltid. Moyes har vunnet flere priser for sine bøker, inkludert the Romantic Novelists’ Association’s Romantic Novel of the Year Award i 2011 for Det siste brevet fra deg.

Hun er gift med journalisten Charles Arthur, og sammen har de 3 barn.

Lytt gratis