Det er slutt Lydbok

4.4/5

Författare: Sissel Gran

Lydbok

Introduksjon

Det er slutt er en bok fra den anerkjente psykologen Sissel Gran. Boken er et forsøk på å gi dem som avslutter et langvarig forhold av ulike grunner en stemme. Boken tar for seg de som i flere år kjemper med tanken og ønsket om å avslutte et forhold de befinner seg i, ofte over flere år eller tiår.

Gjennom Det er slutt lydbok hører vi også om dem som splitter opp sin egen familie ved å avslutte et forhold, og hvilken innvirkning dette har på selve avgjørelsen. Dette er en bok som belyser hvordan det kan oppleves å befinne seg i et forhold man ikke lenger ønsker å være i, men fremdeles befinner seg i, og hvordan det kan avsluttes.

Det er slutt lydbok gratis er en bok om samlivsbrudd som gir økt forståelse for begge parter i et samlivsbrudd.

Handling: Det er slutt

Folk flest har i løpet av livet sitt hatt mer enn ett romantisk forhold, uansett om det er i ung alder eller senere i livet. Det betyr også at de fleste har avsluttet et tidligere forhold en gang i livet, enten har de selv tatt initiativ til å avslutte forholdet eller så har den andre parten gjort det for dem. Det er slutt belyser denne prosessen, og gir en stemme til de som velger å avslutte et forhold.

Gjennom Det er slutt lydbok prøver forfatteren å forklare hvorfor mennesker velger å avslutte særlig langvarige forhold, som ofte fører til en svært komplisert situasjon for de som er involvert, særlig når felles barn er involvert. Ofte blir de som avslutter forholdet utpekt som syndebukker, og utpekt som grunnen til at deres tidligere partner og eventuelt familie nå sliter. De er hovedsakelig disse menneskene Gran til en viss grad beskytter i boken.

I Det er slutt lydbok gratis hører vi om hva som fører til samlivsbrudd, og særlig fra synspunktet til den som velger å avslutte forholdet. Vi høre at det sjelden er en avgjørelse som kommer over natten, men ofte er en avgjørelse som blir tatt etter flere år med innvendig smerte og kamp for å være lykkelig i forholdet.

Det er slutt tar for seg hvorfor mennesker egentlig velger å gå fra hverandre, etter å ha vært intime sammen i flere år, og delt alt i livet sammen. Gjennom Det er slutt lydbok blir leseren eller lytteren bedre kjent med hva som fører til samlivsbrudd, og også hva man bør være på utkikk etter om man vil unngå denne skjebnen, i tillegg til hvordan man bearbeider et samlivsbrudd.

Om forfatteren: Sissel Gran

Sissel Gran er en norsk psykolog og forfatter født 1951 i Hønefoss. Gran er utdannet psykolog, og tilbrakte studietiden sin ved Universitetet i Oslo, og har senere spesialisert seg innen klinisk psykologi. Gran er også en respektert foredragsholder, og har bidratt som skribent både i Aftenposten, VG og Morgenbladet.

Gran debuterte som forfatter i 2005 med boken Kjærlighet i hastighetens tid, og har publisert fem andre bøker siden, inkludert boken Det er slutt: historier om løsrivelse, som kom i 2016. Bøkene til Gran kan beskrives som en blanding av populær psykologi, selvhjelpsbøker og tanker hun har formet fra hennes erfaringer fra flere år som psykolog.

Lytt gratis