Der krepsene synger Lydbok

4.5/5

Författare: Delia Owens

Lydbok

Introduksjon

I Der krepsene synger møter vi Kya Clark, som bor i nærheten av Barkley Cove i North Carolina. Hun er litt annerledes enn de fleste jenter og gutter på hennes alder, og bor avskjermet fra resten av samfunnet.

Etterhvert i Der krepsene synger lydbok hører vi hvordan den unge mannen Chase Andrew blir funnet død en dag. Det tar ikke lang tid før lokal befolkningen retter mistanken sin mot den merkelige og særegne Kya, som de er sikre på er skyldig.

Gjennom Der krepsene synger lydbok gratis blir vi bedre kjent med Kya Clark, og grunnen til at hun er oppvokst og bor i sumpen utenfor den hjemsøkte lille småbyen. Boken er full av hemmeligheter, uventede vendinger og en rekke overraskelser.

Handling: Der krepsene synger

I Der krepsene synger møter vi en ung kvinne, Kya Clark, som bor og overlever i sumpen utenfor den lille småbyen Barkley Cove i USA i 1969. Her bor hun alene, og prøver så godt hun kan å overleve omringet av naturen, i en hverdag full av utfordringer. Likevel har hun aldri vært redd for de tingene hun møter på i hverdagen, og trenger ingen beskyttelse fra hverken vill, uforutsigbar natur eller farlige dyr.

Det den unge kvinnen Kya trenger å beskytte seg mot er de hensynsløse menneskene som er fast bestemt på å skade, ydmyke og fornærme henne helt uten grunn. Siden hun er oppvokst utenfor samfunnets aksepterte normer, inkludert kun en dag med skolegang, tror folk hun er veldig spesiell, og hun er fullstendig utstøtt i Der krepsene synger lydbok. Naturen gir henne en frihet resten av menneskene i Barkley Cove aldri vil forstå.

Etterhvert i Der krepsene synger lydbok, selv om hun er i stand til å leve i ensomhet resten av livet sitt om nødvendig, begynner Kya å lengte etter fysisk kontakt fra et annet menneske. Det er da hun møter på to unge menn fra byen som er interessert i å finne ut mer om henne, og hun er interessert i å bli bedre kjent med dem. Etterhvert blir en av disse guttene, Chase Andrew, funnet drept.

Hele lokalbefolkningen retter straks mistanken sin mot den merkelige, usiviliserte jenta uten sko i Der krepsene synger. Kya befinner seg derfor i en veldig sårbar situasjon, der hun mistenkes for en mor hun ikke har begått, og stadig må se seg over skulderen i Der krepsene synger lydbok.

Om forfatteren: Delia Owens

Delia Owens er en amerikansk forfatter og zoolog født 1949. Hun er utdannet ved University of Georgia, hvor hun sikret seg en Bachelor of Science innen zoologi, før hun senere også fordypet seg gjennom en Ph.D i Animal Behaviour fra et annet universitet, University of California. Sammen med sin ektemann flyttet hun til Afrika i 1974, hvor hun bodde i flere år, og studerte afrikanske dyr på nært hold i både Zambia og Botswana.

Owens har publisert en rekke akademiske journaler gjennom sin karriere som zoolog, i tillegg til sine memoarer, hvor hun skildrer sine opplevelser hovedsakelig i Afrika med bøkene Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant og Secrets of the Savanna. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2019 med boken Der krepsene synger.

Lytt gratis