Den tause pasienten Lydbok

4.2/5

Författare: Alex Michaelides

Lydbok

Introduksjon

I Den tause pasienten blir vi kjent med Alicia Berenson, en suksessfull maler som er gift med en suksessfull fotograf. Sammen lever de et godt liv i en populær del av London, og har alt de kan ønske seg.

En dag jobber hennes ektemann Gabriel til langt på natten, og kommer hjem sent. Når han kommer hjem skyter Alicia han i ansiktet fem ganger. Etter dette sier hun ikke et eneste ord til noen, og gir ingen forklaring for hva som skjedde i Den tause pasienten lydbok.

Seks år senere har Alicia fremdeles ikke sagt et eneste ord, når psykoterapeuten Theo Faber starter en ny jobb i samme institusjon hvor Alice behandles. Han er fast bestemt på å komme til bunns i hva som skjedde i Den tause pasienten lydbok gratis, og vil sørge for at Alicia snakker igjen.

Handling: Den tause pasienten

I Den tause pasienten blir vi kjent med Alicia Berenson. Hun har, sett fra utsiden, et perfekt liv med alt hun kan ønske seg. Hun er en kjent maler, og er gift med en ettertraktet mote fotograf, og sammen bor de i et storslått hus med store vinduer og utsikt over en park i et av Londons mer ettertraktede og fasjonable strøk.

En kveld i Den tause pasienten lydbok kommer Alicias ektemann Gabriel hjem sent fra jobb. Det er da Alicia skyter ham fem ganger i ansiktet, og aldri sier et eneste ord igjen. Hun nekter å snakke, og nekter dermed også å forklare hva som skjedde og hvorfor hun gjorde som hun gjorde. Dette fører til at tragedien i hjemmet hennes blir gjort om til noe mye mer mystisk i media, hvor hun og saken blir svært mye omtalt.

Prisen på Alicias kunst stiger etter hendelsen, samtidig som Alicia blir gjemt bort fra medias søkelys på en hemmelig adresse, institusjonen the Grove. Her blir Alicia værende i seks år, uten å si et eneste ord i Den tause pasienten lydbok gratis. En dag ankommer psykoterapisten Theo Faber institusjonen, etter å ha søkt på en ledig jobb. Han har ventet lenge på muligheten til å jobbe sammen med Alicia.

Theo Faber er fast bestemt på å komme til bunns i mysteriet om hvorfor Alicia skjøt og drepte sin ektemann i Den tause pasienten, og er villig til å ofre mye for å få henne til å snakke igjen. Fabers jakt på sannheten i Den tause pasienten lydbok truer etterhvert å oppsluke han, i denne psykologiske thrilleren.

Om forfatteren: Alex Michaelides

Alex Michaelides er en engelsk-kypriotisk forfatter og manusforfatter født 1977. Han ble født i Kypros, hvor hans far er fra, og flyttet senere til England, hvor hans mor kommer fra. Michaelides studerte engelsk litteratur ved Trinity College Cambridge University, og studerte også psykoterapi i tre år.

Michaelides debuterte i 2019 med boken Den tause pasienten, som toppet bestselgerlistene i en rekke land, og har foreløpig solgt over 1 million eksemplar. Boken ble belønnet med en Goodreads Choice Award, og er for tiden under produksjon som film. Debuten ble også nominert til en rekke andre priser, og boken ble etterfulgt av hans andre bok, The Maidens, i 2021.

Lytt gratis