Den stille uke Lydbok

4.1/5

Författare: Sven Petter Næss

Lydbok

Introduksjon

Den stille uke er forfatter Sven Petter Næss sin debut bok, og den første i serien om Kripos etterforsker Harinder Singh, som han senere har skrevet flere bøker om. I denne boken blir vi derfor introdusert til, og bedre kjent med, Harinder Singh.

Gjennom Den stille uke lydbok blir Harinder Singh tvunget til å vende tilbake til hjembyen Elvestad, hvor han har flere dårlige minner. Som Kripos etterforsker blir han satt til å etterforske en drapssak i hjembyen, som har flere hemmeligheter å skjule.

I Den stille uke lydbok gratis blir vi vitne til flere uventede vendinger i historien, samtidig som Harinder Singh må konfrontere fortiden sin, noe motvillig. Drapssaken blir fort koblet til tidligere hendelser i Elvestad, og Singh blir nødt til å nøste opp i flere hemmeligheter.

Den stille uke: Handling

Harinder Singh er født og oppvokst i den lille småbyen Elvestad, noe vi hører i Den stille uke. Han er derfor norsk statsborger, men er halvt indisk. Oppveksten til Singh var derfor ingen dans på roser i det lille tettstedet, hvor han aldri helt fant seg til rette, og egentlig aldri ble helt akseptert i lokalmiljøet på grunn av at han er annerledes enn de andre, etnisk norske menneskene i byen.

I Den stille uke lydbok hører vi hvordan det går når Harinder Singh, noe motvillig, blir tvunget til å vende tilbake til Elvestad for å etterforske en drapssak. Han har flere dårlige minner fra barndommen og oppveksten her, men som Kripos etterforsker har han ikke noe annet valg enn å vende hjem igjen for å komme til bunns i en drapssak. Lite har forandret seg siden han var hjemme sist, bortsett fra drapssaken og en savnet person.

Det viser seg etterhvert i Den stille uke lydbok gratis at den lille byen har veldig mange hemmeligheter de vil holde skjult, noe som selvsagt gjør jobben til Harinder Singh mer utfordrende. Et medlem av byens maktelite har blitt drept, og Singh knytter fort drapet til en tidligere sak, hvor en jente fra den samme sosiale gruppen forsvant flere måneder i forveien.

Den stille uke er en krim full av overraskelser og uventede vendinger, hvor Harinder Singh står overfor en rekke utfordringer om han vil komme til bunns i hva som har skjedd med den drepte personen og den savnede jenta. Den stille uke lydbok er en svært underholdende krim fortelling, fra en av Norges fremste forfattere.

Om forfatteren: Sven Petter Næss

Sven Petter Næss er en norsk forfatter født 1973. Han jobber innen IKT, hvor han har bred erfaring fra flere år i industrien, som han i dag benytter seg av til å bidra innen både videreutdanning og ulike områder knyttet til forskning innen industrien.

Som forfatter debuterte Sven Petter Næss i 2019 med boken Den stille uke, som er den første boken i serien om etterforsker hos Kripos Harinder Singh. Ved å introdusere en hovedperson med innvandrerbakgrunn til norsk krim skiller forfatter Næss seg allerede ut fra mengden, i tillegg til å skrive veldig underholdende krim, som han har vunnet flere priser for. Senere har han også publisert bøkene Skjebnesteinen og Skyldig.

Lytt gratis