Den mørke hemmeligheten i Tysfjord Lydbok

4.4/5

Författare: Anne-Britt Harsem

Lydbok

Introduksjon

I 2016 blir en av Norges historiens største overgrepsskandaler kjent for resten av landet, og resten av verden. 11 kvinner og menn fra den lille kommunen står frem i VG, og forteller historien om hvordan overgrep gjennom flere generasjoner har blitt holdt hemmelig for omverden i det lille tettstedet. Den mørke hemmeligheten i Tysfjord er historien om hva som skjedde.

Alle ofrene var lulesamer, som har blitt diskriminert i Norge i flere hundre år. I Tysfjord ble overgrepene dekket over til tross for at alle var klar over hva som faktisk skjedde i lokalsamfunnet. Den mørke hemmeligheten i Tysfjord lydbok fokuserer på historien til ‘Liv’, et av overgrepsofrene.

Den mørke hemmeligheten i Tysfjord lydbok gratis er en hjerteskjærende bok, en advarsel om hva som kan skje om folk velger å se bort fra ugjerninger.

Handling: Den mørke hemmeligheten i Tysfjord

Tysfjord er et veldig lite, relativt lukket samfunn, omgitt av vakker norsk natur. Det er også stedet hvor ‘Liv’ og utallige flere ofre i flere tiår ble utsatt for overgrep fra flere ulike personer i lokalsamfunnet, inkludert deres egen familie. Den mørke hemmeligheten i Tysfjord er boken om hva som skjedde. 

Gjennom Den mørke hemmeligheten i Tysfjord lydbok får vi høre historien til ‘Liv’, i tillegg til om hva som ellers foregikk i Tysfjord, og hvordan disse overgrepene kunne foregå over en så stor tidsperiode, med et så stort antall overgrepsofre og mistenkte.

Det kommer i Den mørke hemmeligheten i Tysfjord lydbok gratis frem at det flere ganger ble varslet om overgrepene, men til ingen nytte. Et svært stort antall saker ble henlagt av politiet, som stadig unnlot å etterforske overgrepene. Overgrepskulturen i Tysfjord ble forsøkt varslet til Jens Stoltenberg da han var statsminister, men ble blankt avvist, siden statsministerens kontor mente saken måtte løses ved hjelp av lokale institusjoner.

Overgrep av barn har foregått i Tysfjord over flere generasjoner, som eksempelvis med ‘Liv’ som du vil høre i Den mørke hemmeligheten i Tysfjord lydbok. Hun ble først offer for overgrep fra hennes egen far, som etterhvert endte opp i fengsel. Da han var bak lås og slå, ble hun i hennes egne ord fritt vilt i Tysfjord, og 11 andre menn gjorde det samme med henne i en periode over ti år.

Hvordan samfunnet sviktet den lille kommunen, til tross for flere varsellamper over årene, får du innsikt i gjennom Den mørke hemmeligheten i Tysfjord.

Om forfatteren: Anne-Britt Harsem

Anne-Britt Harsem er en norsk forfatter og foredragsholder født 1961. Harsem er medlem både i Norsk Forfattersentrum i tillegg til Norsk faglitterær forfatterforening.

Harsem debuterte i 2007 med diktsamlingen Krabbeluredikt og slikt, som hun publiserte på hennes eget forlag, Harsem Kunstforlag. Hun reiste rundt omkring i hele landet og solgte disse bøkene til både bibliotek, skoler og barnehager, i tillegg til bokhandlere. Harsem har også publisert boken KortPoesi sammen med sin søster Helene Harsem, som er grafisk designer.

Hun er kanskje best kjent for sine sakprosabøker om ulike mørke hendelser i norsk historie, som Den mørke hemmeligheten i Tysfjord, Naboene, Lena fra Tysfjord, I et hus i Alvdal og Mammas svik.

Lytt gratis