Den lille kaninen som så gjerne ville sove Lydbok

4.5/5

Författare: Carl-Johan Forssén Ehrlin

Lydbok

Introduksjon

Den lille kaninen som så gjerne ville sove er en barnebok litt utenom det vanlige. Forfatteren, Carl-Johan Forssén Ehrlin, har en bakgrunn innen psykologi, som han bruker i denne barneboken. Med hjelp av ulike psykologiske teknikker er denne boken skrevet på et vis som vil hjelpe barn til å sovne. Vi følger den lille kaninen, som får hjelp av vennene sine til å sovne, som for eksempel fra Onkel Gjesp.

Den lille kaninen som så gjerne ville sove lydbok er et fantastisk hjelpemiddel til å hjelpe barn med å sovne. Det er som kjent ikke alltid lett å få barn til å sove, noe denne boken hjelper med. Forfatteren bruker flere enkle, men veldig effektive teknikker, til å hjelpe barna til å sovne.

Bevisst valg av ord og instrukser på hvordan boken bør leses er et par av tingene som gjør Den lille kaninen som så gjerne ville sove lydbok gratis uvurderlig for småbarnsforeldre.

Handling: Den lille kaninen som så gjerne ville sove

Den lille kaninen som så gjerne ville sove er altså en barnebok skrevet med et mål i tankene, nemlig å hjelpe barn til å sovne. Ved hjelp av psykologiske hjelpemidler og enkel hypnose lar denne boken barna roe seg ned og etterhvert slappe av.

Ord brukes veldig bevisst gjennom Den lille kaninen som så gjerne ville sove, og er skrevet på et vis der barnet sakte men sikkert blir mer og mer søvnig. Selv unge barn vet ofte hva ordet søvnig betyr, og det har en effekt på hele kroppen når de hører det. Det samme gjelder navna på alle karakterene vi møter i boka, som for eksempel sovesneglen.

Gjentakelse er en annen viktig del av Den lille kaninen som så gjerne ville sove lydbok, og i hypnose generelt sett. Ved å gjenta flere enkle ord, slapper kroppen mer og mer av. Et annet hjelpemiddel som tas i bruk i boken er effekten gjesping har på de rundt deg. Gjesping er en del av teksten, som betyr at når den som leser boken gjesper, vil det smitte over på barnet også.

I begynnelsen av Den lille kaninen som så gjerne ville sove lydbok er det instruksjoner på hvordan man får best mulig effekt av å lese den, altså hvordan leseren bør bruke boken som hjelpemiddel. Ting som å bruke en rolig, avslappende eventyr stemme og hvilket tempo man bør lese i blir nevnt.

Den lille kaninen som så gjerne ville sove lydbok gratis leses av Gudny Ingebjørg Hagen, og kan brukes i bil, på soverommet og andre steder for å hjelpe barna til å sovne sammen med den lille kaninen.

Om forfatteren: Carl-Johan Forssén Ehrlin

Carl-Johan Forssén Ehrlin er en svensk forfatter, født 1978. Han har en bakgrunn i psykologi, og han benytter seg ofte av denne ekspertisen og erfaringen når han skriver. Han skriver mest barnebøker, bøkene hans har blitt oversatt til over 30 språk. Den lille kaninen som så gjerne ville sove toppet Amazon sin bestselger liste.

Han debuterte i 2010 med boken Skap din fremtid, før han ble verdenskjent for sin neste bok, bestselgeren Den lille kaninen som så gjerne ville sove. Denne suksessen ble etterfulgt av to nye bøker i denne serien laget for å hjelpe barn til å sovne. Elefanten som gjerne ville sove kom ut i 2016, etterfulgt av Traktoren som gjerne ville sove i 2017. Han siste bok, Modige Morris, kom ut i 2018.

Lytt gratis