Den hvite liljen Lydbok

3.7/5

Författare: Elisabet Nemert

Lydbok

Introduksjon

I Den hvite liljen blir leseren tatt med tilbake til 1400-tallets Italia. Her møter vi Catherine, som har en uvanlig barndom, og fort viser seg å være en veldig spesiell ung jente. Etterhvert blir vi bedre kjent med henne og hvordan hennes barndom utvikler seg fra trist, til fryd og etterhvert til et mareritt.

Etter at moren dør når hun føder Catherine, er det svigerinnen som tar seg av den unge jenta, og sørger for at hun får en lykkelig barndom i Den hvite liljen lydbok. Dette endrer seg når hennes biologiske far vender tilbake.

Hva som skjer videre med Catherine når faren gifter henne bort til en ondsinnet mann, som fører til at hun rømmer, hører du i Den hvite liljen lydbok gratis.

Den hvite liljen: Handling

I Den hvite liljen møter vi den unge jenta Catherine. Hun blir født inn i verden i 1460 i Italia, nærmere bestemt Sicilia. Ankomsten hennes blir veldig trist, siden hennes egen mor dør i barsel, som betyr at hun aldri møter moren sin. Moren innser likevel fra første øyeblikk at datteren hennes er veldig spesiell, og at hun har egenskaper og en viljestyrke utenom det vanlige.

Siden hun ikke selv kan oppdra datteren sin, ber hun sin egen svigerinne om å ta på seg dette ansvaret, for å skjerme Catherine fra sin egen far, som ikke er egnet til å oppdra en ung jente. Catherine sin barndom tilbringes derfor i Messina, hvor hun får en fantastisk oppvekst full av kjærlighet og frihet i Den hvite liljen lydbok. Dette endrer seg drastisk da hennes fosterfar en dag uventet dør.

Catherine sin biologiske far kommer for å gifte henne bort til en veldig ondskapsfull mann, nå når fosterfaren ikke lenger kan beskytte henne i Den hvite liljen lydbok gratis. Hun bestemmer seg derfor for å rømme, slik at hun kan leve det livet hun selv ønsker i frihet. Det er slik hun ender opp i Firenze, hvor hun bestemmer seg for å prøve seg som kunstner under et annet navn, for å beskytte sin egen identitet.

I Den hvite liljen møter Catherine etterhvert en mann hun forelsker seg i, en mann som er svært mektig i byen. Hva som skjer videre med Catherine, og om hun unnslipper sin egen fortid, hører du i Den hvite liljen lydbok.

Om forfatteren: Elisabet Nemert

Elisabet Nemert er en svensk forfatter født 1950 i Stockholm. Bøkene hennes har blitt oversatt til hele seks ulike språk, og solgt i flere tusen eksemplarer. Hun har tidligere i livet jobbet som lærer og undervist i både svensk, historie og film vitenskap. I tillegg til å skrive bøker, har hun også skrevet mye materiale som har blitt brukt til utdanning, særlig innen religion og konflikt håndtering.

Som skjønnlitterær forfatter debuterte Nemert i 2002, og har siden publisert en rekke bøker, inkludert Den hvite liljen. Hun har også, sammen med en rekke andre forfattere, vært delaktig i å publisere en rekke lærebøker gjennom hele 90 tallet, og også skrevet bøker om film vitenskap og film historie.

Lytt gratis