Den falne engel Lydbok

4/5

Författare: Daniel Silva

Lydbok

Introduksjon

Den falne engel er den tolvte boken i serien om Gabriel Allon fra den prisvinnende forfatteren Daniel Silva. I boken blir det derfor gjensyn med både Gabriel Allon og flere andre kjente karakterer fra denne serien.

I Den falne engel lydbok befinner Gabriel Allon seg i Vatikanet. Han jobber med å restaurere et kjent kunstverk, da en kvinne blir funnet drept i Vatikanet. Han blir satt på saken i all hemmelighet, siden den katolske kirke ikke har råd til flere skandaler som omhandler dem.

Allon finner snart ut at den døde kvinnen hadde avdekket en verdifull hemmelighet angående et globalt kriminelt nettverk i Den falne engel lydbok gratis. Det viser seg at mer enn bare stjålet kunst står på spill i dette spenningsdramaet.

Handling: Den falne engel

Etter å så vidt ha sluppet unna hans siste oppdrag er Gabriel Allon tilbake i Den falne engel. I denne boken befinner den egensindige sønnen til israelsk etterretning seg i Vatikanet. Her er Allon, som er kjent for sine ferdigheter med å restaurere kunst, opptatt med å restaurere et av Caravaggios største mesterverk.

Tidlig en morgen i Den falne engel lydbok blir Gabriel Allon innkalt til St. Peters Basilica av Monsignor Luigi Donati. Donati er hans hellighet Pave Paul VII sin personlige, mektige sekretær. Liket av en vakker kvinne har blitt funnet ødelagt under Michelangelos vakre kuppel. Vatikanets eget politi mistenker selvmord, men etter nærmere undersøkelser er Gabriel Allon uenig i dette.

Det viser seg at også Luigi Donati mistenker at det foreligger en annen årsak enn selvmord bak kvinnens død. Donati er likevel redd for hvilke følger denne nyheten vil ha for den katolske kirke. Etter flere nylige skandaler er Donati klar over at drapet vil skade kirkens allerede frynsete rykte i Den falne engel lydbok gratis.

Luigi Donati bestemmer seg for å be Gabriel Allon lete etter sannheten i Den falne engel og komme til bunns i saken, uten at noen andre får innblikk i hva som foregår. Enhver sak i Vatikanet er problematisk, som Allon snart vil se. Donati gir ham en advarsel om å følge den gylne regelen innad i Vatikanet, nemlig ikke still for mange spørsmål.

Gabriel finner fort ut at den døde kvinnen har avdekket en farlig hemmelighet, en hemmelighet som vil ha store konsekvenser for et globalt kriminelt nettverk om sannheten kommer frem. Hvordan det går får du høre i Den falne engel lydbok.

Om forfatteren: Daniel Silva

Daniel Silva er en amerikansk journalist og forfatter født 1960 i Detroit. Han studerte ved California State University, hvor han tok en Bachelor of Arts. Senere studerte han ved San Francisco State University, før han ble tilbudt jobb som journalist fra United Press International.

Karrieren som forfatter startet i 1996, da han publiserte boken The Unlikely Spy, som ble værende på The New York Times bestselgerliste i flere uker. Silva er best kjent som forfatter av spionromaner, særlig de som handler om Gabriel Allon. Han figurere i alle unntatt tre av Silvas bøker, inkludert Den falne engel. Hele tretten bøker i Gabriel Allon serien har vært nummer en på New York Times bestselgerliste.

Daniel Silva har vunnet prisen Barry Award to ganger.

Lytt gratis