Den edle kunsten å gi f**n Lydbok

3.7/5

Författare: Mark Manson

Lydbok

Introduksjon

Den edle kunsten å gi f**n er en bok fra den populære bloggeren Mark Manson, inspirert av et innlegg på hans populære blogg han publiserte med samme tittel. Boken er en av de mest solgte selvhjelpsbøkene fra de siste årene, med over 12 millioner solgte eksemplarer.

I Den edle kunsten å gi f**n lydbok hører vi fra forfatter Manson om hvordan vi bør ignorere de rådene vi har fulgt i an årrekke for å oppnå de målene man setter seg i livet, og for å oppnå suksess.

I stedet for å benytte oss av positiv tenking, som i en årrekke har blitt omtalt som nøkkelen til suksess, mener Manson at man heller bør gi faen i Den edle kunsten å gi f**n lydbok gratis, om man vil oppnå suksess.

Handling: Den edle kunsten å gi f**n

I flere tiår har mennesker blitt fortalt at det er positiv tenking og et positivt tankesett som er nøkkelen til et lykkelig, rikt liv fylt med glede og suksess. I Den edle kunsten å gi f**n kommer forfatter Manson med motsiende råd til dette, og anbefaler heller mennesker til å gi fingeren til positivitet. Han påstår at ting sjelden går som man vil uansett, og at man bare må venne seg til denne realiteten.

Den edle kunsten å gi f**n lydbok er en veldig åpen, ærlig og ofte vulgær innsikt i hvordan Manson selv mener man bør takle livet, som selvsagt er fylt med motgang og nedturer, noe man bare bør akseptere, i stedet for å ignorere det. Han sier det rett ut som det er, og sparer ikke på glosene i prosessen, når han kommer med sin ærlige vurdering av hvordan man best oppnår de målene man setter seg i livet.

Det kommer tydelig frem at Den edle kunsten å gi f**n lydbok gratis motstrider råd vi har blitt fortalt i flere år, hvor et positivt tankesett er en sentral del av hverdagen. Manson er mer realistisk i sin tilnærming, og tilbyr en type motgift til den konstant positive tankegangen vi er vant med å møte i selvhjelpsbøker.

Gjennom Den edle kunsten å gi f**n kommer Manson særlig med stikk til den amerikanske kulturen, hvor alle som møter opp og deltar blir belønnet med en gullmedalje, bare for å delta. Han oppfordrer leseren eller lytteren til å omfavne egne begrensinger eller grenser i Den edle kunsten å gi f**n lydbok, og i større grad akseptere seg selv for hvem de faktisk er, og heller omfavne egen frykt, mangler og usikkerhet.

Om forfatteren: Mark Manson

Mark Manson er en amerikansk forfatter og blogger født 1984 i Austin. Han er utdannet ved Boston University, og startet kort tid etter endt studie sin første blogg. Manson debuterte som forfatter i 2011 med boken Models: Attract Women Through Honesty.

Samtidig som han jobbet med å hjelpe mennesker innen samliv, fortsatte han å blogge. Etterhvert publiserte han en blogg artikkel kalt Den edle kunsten å gi f**n, som han senere skrev en hel bok med originaltittelen The subtle art of not giving a f*uck norsk. Manson er best kjent for nettopp denne boken, som ble publisert i 2016, og toppet bestselgerlistene i en rekke land, og solgt mer enn 12 millioner eksemplarer.

Lytt gratis