De som faller Lydbok

4.8/5

Författare: Noah Hawley

Lydbok

Introduksjon

I De som faller blir vi vitne til en skjebnesvanger flytur, hvor to familier som flyr sammen i et privatfly krasjer i sjøen. Hva som har skjedd, og om det var et uhell eller iscenesatt, er noen av de sentrale spørsmålene som må besvares.

De to aktuelle familiene som styrtet i De som faller lydbok er nemlig veldig mektige og innflytelse fulle. Bare to mennesker overlever flystyrten, en kunstner og en fire år gammel gutt. Den unge gutten er nå arving til en enorm formue.

Hvem som var ombord i flyet, og hva som førte til uhellet, får vi etterhvert vite i De som faller lydbok gratis.

De som faller: Handling

På en tåkefylt sommerkveld forlater elleve mennesker den prestisjefylte vingården Martha’s Vineyard. Ti av disse menneskene er svært privilegert, og kommer fra svært innflytelsesrike familier, med enorme formuer. I tillegg til de to familiene blir en lite kjent kunstner som sliter for tiden med dem idet det setter seg ombord et privatfly for å reise tilbake til New York i De som faller. Det tar ikke mer enn 16 minutter før flyet styrtet i havet.

Bare to mennesker overlever den dramatiske hendelsen, kunstneren Scott Burroughs, som sliter for tiden, og den fire år gamle gutten som nå er enearving til en enorm formue og medieselskap. Var det helt tilfeldig at et lite privatfly med så mange innflytelsesrike mennesker styrtet i havet? Mistanken om at noen saboterte flyet for å bli kvitt de som var ombord vokser etterhvert i De som faller lydbok.

Media interessen i saken er enorm, og i desperasjon etter noen å skylde på retter de etterhvert mistanken sin mot Scott Burroughs, etter å først ha gjort han til kjendis over natten. Scott har blitt en del av noe som er mye større enn han selv, og det er mektige krefter i sving i kulissene for å gi han skylden i De som faller lydbok gratis.

I alt kaoset som oppstår, har også en fire år gammel gutt mistet hele familien. Et sterkt bånd oppstår derfor mellom den unge gutten og den andre overlevende, Scott, i De som faller. Samtidig som båndet mellom de to blir sterkere, er Scott fast bestemt på å komme til bunns i hva som skjedde med flyet i De som faller lydbok.

Om forfatteren: Noah Hawley

Noah Hawley er en amerikansk regissør, produsent, manusforfatter og forfatter født 1967. Han er født i New York, og studerte politisk vitenskap ved Sarah Lawrence College. Senere har han jobbet for Legal Aid Society, hvor han hjalp i saker som involverte barnemishandling.

Som forfatter debuterte han i 1998, og har siden publisert seks bøker totalt, inkludert De som faller. Hawley er best kjent for sitt bidrag til tv og film industrien, hvor han har vært delaktig i produksjonen av flere tv serier og filmer, inkludert Bones, The Unusuals, My Generation og Fargo. Han har også vunnet en rekke priser for sine bidrag, inkludert flere Emmy priser og Golden Globe priser.

Lytt gratis