Då gråter englene Lydbok

4.1/5

Författare: Unni Wenche Tandberg

Lydbok

Introduksjon

Då gråter englene en sann historie lydbok er en bok basert på den sanne historien om Marianne og hennes liv som Jehovas vitne. Då gråter englene gir leseren eller lytteren innsikt i Mariannes liv, og hvordan hennes barndom og oppvekst var innen det omdiskuterte trossamfunnet Jehovas vitner.

I Då gråter englene lydbok får vi høre at Marianne var et eksemplarisk medlem av Jehovas vitner. Da hun begynner på skolen blir hun introdusert til andre ting, som setter hennes forhold til trossamfunnet på prøve.

Etterhvert hører vi i Då gråter englene lydbok gratis at Marianne har et mer komplisert forhold med både Jehova og moren enn det hun hadde tidligere i livet. Marianne bestemmer seg da hun er 18 år for å komme seg ut av menigheten, selv om det betyr at hun mister kontakt med alle hun kjenner, inkludert moren.

Handling: Då gråter englene

I Då gråter englene blir vi bedre kjent med Marianne, og får gjennom hennes øyne innsikt i hennes liv. Hun vokser opp i et hjem hvor moren er Jehovas vitne, mens faren ikke er det. Hele livet hennes har dreiet seg om Jehova, hvordan hun best kan tilfredsstille Jehova, og sikre seg en plass i paradis når verden går under.

Marianne sitt liv er delt mellom å blidgjøre Jehova og moren sin, som går hånd i hånd, noe vi får høre i Då gråter englene lydbok. Alle morens venner tilhører også Jehovas vitner, og det er en stor del i hennes hverdag, som selvsagt påvirker Marianne. Hun gjør det hun kan for å gjøre både sin mor og Jehova stolt, og er et eksemplarisk medlem av menigheten til enhver tid.

Som alle barn begynner Marianne etterhvert på skolen, og hun innser at det er en helt annen verden hun kan utforske. I Då gråter englene lydbok gratis hører vi mer om hvordan det er for et barn å vokse opp i et hjem der man ikke feirer verken jul eller bursdag, og heller ikke feirer Norges nasjonaldag.

Etterhvert som Marianne blir eldre, utvikler det seg en indre kamp mellom hennes lojalitet til Jehova og hva hun selv ønsker. Hun har tanker som ikke går passer inn i Jehovas vitner, som kommer frem i Då gråter englene. Hjemme er ting komplisert, med en mor som lever i tråd med Jehovas lære, og en far som hjelper henne til å gjøre som hun selv vil. Det fører selvsagt til uenighet.

Marianne bestemmer seg etterhvert for å forlate menigheten, som betyr at hun vil miste all kontakt med alle hun kjenner fra trossamfunnet, inkludert hennes egen mor. Hvordan det går hører du i Då gråter englene lydbok.

Om forfatteren: Unni Wenche Tandberg

Unni Wenche Tandberg er en forfatter og oversetter. Tandberg var ansvarlig for å oversette Den mørke sannheten fra Margit Sandemo.

Unni Wenche Tandberg er mest kjent for sin bok Då gråter englene: en sann historie, som hun skrev sammen med Marianne. Boken er basert på en serie med intervju Unni Wenche Tandberg gjorde sammen med Marianne. I disse intervjuene forteller Marianne den sanne historien om hvordan det var å vokse opp i det omstridte trossamfunnet og menigheten Jehovas vitner.

Gjennom boken gir Unni Wenche Tandberg leseren innsikt i hvordan det er for barn og unge å vokse opp i et samfunn hvor de blir nektet ytringsfrihet, og blir utstøtt fra samfunnet om de ikke følger de strenge reglene.

Lytt gratis