Busemannen Lydbok

4/5

Författare: Knut Nærum & Elisabeth Botterli & Askild Hagen & Jørgen Mehren & Peder Udnæs

Lydbok

Introduksjon

Fra Knut Nærum og fire andre forfattere han jobbet sammen med for å skrive og produsere Nytt på nytt, kommer Busemannen, en kriminalroman. Sammen har de skrevet en parodi av Harry Holes verden, som har blitt verdenskjent gjennom Jo Nesbø.

Alle karakterene og personene fra Nesbøs egne bøker finner man også i Busemannen lydbok om man er kjent med bøkene fra før, selv om de har fått nye navn. Harry Hole er i denne hysteriske boken kjent som Willy Wakum, en mer ekstrem versjon av Harry Hole, med et større alkoholproblem og dårligere kjærlighetsliv enn det Hole selv har.

De som har lest alle Nesbø sine bøker vil også gjenkjenne referanser til barnebokserien Doktor Proktor, og Jo Nesbø er selv å finne i Busemannen lydbok gratis, som Bo Jønes, i tillegg til andre kjente karakterer fra Nesbøs univers.

Handling: Busemannen

En morder går løs i Oslo i Busemannen, som uten tvil må være blant klodens farligste steder, basert på antallet mord som stadig begås her. Nelly Lundin, som jobber som krimforfatter, har blitt drept. Basert på kriminaltekniske undersøkelser viser det seg at drapsvåpenet er en Fjordland middag. Kripos har verken muligheten eller motivasjon til å komme til bunns i saken.

Det finnes bare en person som vil kunne finne morderen i Busemannen lydbok. Problemet er at denne personen sliter stort med både alkohol misbruk, narkotikamisbruk og en rekke andre ting som egentlig burde gjøre ham uegnet til å gjøre jobben, mest av alt at han er død. Willy Wakum er mannen som kan løse alt, og det er derfor et sjokk når de finner ut han fremdeles er i live i Asia, og sporer ham opp.

Etter å ha levd livet som uteligger i Asia, solgt flere organer, og selvsagt skaffet seg flere fiender i form av slumsøstrene, i tillegg til alle andre personer som ikke har sansen for Wakum, er han tilbake i Oslo. Morderen slår til igjen i Busemannen lydbok gratis, og de viser seg at han er ute etter å drepe krimforfattere, ofte slik de ofte selv har drept karakterer i deres egne bøker, som er dårlig nytt for blant andre Horst.

Morderen har et grusomt, særegent kjennetegn som binder drapene sammen. Han plasserer busemenn fra fremtidige ofre i offerets nese, i dette bestialske spillet, som har gitt morderen kallenavnet Busemannen. Om Willy Wakum klarer å komme til bunns i saken, og rømme fra sin egen fortid, og hvorfor nettopp krimforfattere blir målrettet drept får du vite i Busemannen lydbok.

Om forfatteren: Knut Nærum & Elisabeth Botterli & Askild Hagen & Jørgen Mehren & Peder Udnæs

Knut Nærum er en norsk forfatter og komiker født 1961 i Arendal. Han er kjent gjennom flere bidrag innen tv underholdning, særlig for sitt bidrag til NRKs suksess Nytt på nytt. Han er utdannet i Grimstad, og har også vært aktiv innen tegneserie sjangeren, hvor han har publisert tegneserier siden 1991. Har også publisert flere kritikerroste bøker, inkludert Døde menn går på ski, Madonna gåten og Monster.

Med seg har Nærum hatt Elisabeth Botterli, Askild Hagen, Jørgen Mehren og Peder Udnæs til å skrive Busemannen. De har alle tidligere jobbet sammen i tv-serien Nytt på nytt, hvor de alle var aktive som manusforfattere.

Lytt gratis