Bukkene bruse Lydbok

4/5

Författare: Bjørn F. Rørvik

Lydbok

Introduksjon

Bukkene Bruse er et av de best kjente klassiske norske eventyrene fra Asbjørnsen og Moe. De aller fleste som er oppvokst i Norge vil være kjent med historien om de tre bukkene bruse som skal til seteren for å spise seg fete. På vei dit treffer de på et troll som vil spise dem.

Bukkene Bruse lydbok serien fra Bjørn F. Rørvik er moderne versjoner av dette klassiske eventyret, hvor bukkene befinner seg i nåtiden. Denne nytolkningen av eventyret er illustrert av Gry Moursund.

I den tradisjonelle original versjonen av de tre Bukkene Bruse er de på vei til seteren for å spise seg fete. De nye bøkene gir deg ulike scenarioer hvor de tre Bukkene Bruse setter ut på andre eventyr, kanskje treffer de også på trollet? De finnes til nå fire ulike bøker om dette gamle eventyret, også tilgjengelig som Bukkene Bruse lydbok gratis.

Handling: Bukkene Bruse

Første bok er Bukkene Bruse på badeland. På vei til seteren ser plutselig de tre bukkene et skilt. På skiltet står det badeland 200 meter, og de bestemmer seg for å ta en titt. Badeland byr på flere utfordringer for de tre bukkene som ikke er helt vant med hvordan man oppfører seg her, og plutselig treffer de på en gammel kjenning.

Andre bok er Bukkene Bruse vender tilbake. Nå som det endelig er ferie vet ikke de tre Bukkene Bruse helt hva de skal gjøre. Selv om de to minste bukkene vil reise utenlands, er det den største bukken som bestemmer, og hans syns det er for dyrt. De reiser derfor til setra, men lurer veldig på hvor trollet har gjemt seg, som du vil høre i Bukkene Bruse lydbok.

Tredje bok er Bukkene Bruse begynner på skolen. I Bukkene Bruse lydbok gratis får vi høre at alle barn må begynne på skolen en vakker dag, men heldigvis trenger ikke bukkene det, eller gjør de det? En dag får de et brev som sier at de må begynne på skolen, og den største bukken bestemmer at de i det minste kan prøve et par uker. Skolen er faktisk ganske gøy, men hvem er den nye rektoren? Han ser litt kjent ut.

Fjerde Bukkene Bruse lydbok er Bukkene Bruse drar til Syden. Etter en lang og kald vinter, hvor de tre bukkene har spart både på høyet og penger, bestemmer de seg for å reise til Syden. De pakker med seg både badebukser og solbriller, og ser frem til å få litt sol, særlig siden de vet at troll ikke tåler sol, men pakker likevel med seg en vannpistol for å være på den sikre siden.

Om forfatteren: Bjørn F. Rørvik

Bjørn F. Rørvik er en norsk forfatter født 1964. Rørvik er utdannet innen Media og kommunikasjon, og har tidligere jobbet med film og videoproduksjon, som kinomaskinist og som radiotekniker. Han har vunnet flere priser i både inn og utland for sine bøker.

Rørvik er en av Norges mest anerkjente barnebokforfattere, mest kjent for Bukkene Bruse bøkene. Rørvik har også skrevet bøkene om Reven og Grisungen og mesterdetektiven Purriot. De fleste bøkene hans er fulle av humor egner seg veldig godt til barn, flere av dem er også solgt til utlandet.

Gry Moursund er en norsk illustratør født 1969, og har illustrert flere anerkjente bildebøker, i tillegg til å ha skrevet og utgitt flere bøker selv. Moursund har blitt tildelt flere priser for sine illustrasjoner i løpet av årene.

Lytt gratis