Brev til min datter Lydbok

4.4/5

Författare: Anne-Britt Harsem

Lydbok

Introduksjon

Brev til min datter er en bok fra forfatter Anne-Britt Harsem, som forteller historien til datteren i det som har blitt kjent som Alvdal eller Gjerdrum saken. Forfatteren har allerede skrevet andre bøker om denne saken, men ikke fra datteren sitt perspektiv.

Datteren er når boken blir skrevet 27 år gammel, og har en egen datter. Gjennom Brev til min datter lydbok hører vi om hennes liv og hverdag, og får også innsikt i hvordan hun har blitt behandlet av barnevernet og andre offentlige instanser hun har vært innom.

Brev til min datter lydbok gratis er en sterk historie fra et av ofrene fra en av Norgeshistoriens verste overgrepsskandaler. Boken setter også flere offentlige instanser under lupen, og gir lytteren eller leseren innsikt i hvordan det er å bruke disse tjenestene.

Handling: Brev til min datter

Overgrepssaken i Alvdal og Gjerdrum ble kjent for verden i 2008, etter at bilder av barna under overgrep ble sendt anonymt til barnevernet i Alvdal. Det var først da at barnevernet og kommunen grep inn, til tross for at overgrepene allerede hadde foregått i flere tiår. I Brev til min datter hører vi fra et av ofrene, den eldste datteren i familien, omtalt som Eline i boken, som selv har et barn i dag og er 27 år gammel.

Forfatteren har skrevet andre bøker om denne saken, fra andre synsvinkler. I Brev til min datter lydbok hører vi derfor en annen side av saken. I denne boken settes fokuset på hvordan kvinnen har blitt behandlet i etterkant av saken. Hun har vært innom en rekke offentlige instanser, som barnevern og andre ulike helsetjenester. Dette har ikke alltid vært lett, og det er derfor en bok som kommer med forslag til endringer i disse instansene.

I Brev til min datter lydbok gratis hører vi hvordan den 27 år gamle kvinnen foreslår en rekke ulike endringer som vil føre til forbedringer innen norsk barnevern, og også sikre en tryggere behandling av de menneskene som benytter disse tjenestene. Systemet er i dag ikke veldig brukervennlig, og er ofte svært krevende å benytte seg av, som ofte fører til økt belastning for personer som den 27 år gamle kvinnen.

Et velkjent problem i Norge er NAV, et system som ofte er svært vanskelig å benytte seg av. Dette kommer særlig godt frem i Brev til min datter, hvor den 27 år gamle kvinnen har flere utfordringer knyttet til NAV. Brev til min datter lydbok er en sterk bok om hvordan mennesker som sliter blir behandlet i barnevernet, NAV og ellers i Norge.

Om forfatteren: Anne-Britt Harsem

Anne-Britt Harsem er en norsk forfatter født 1961. Harsem debuterte som forfatter i 2007 med boken Krabbeluredikt og slikt. Debuten, sammen med flere andre av Harsem sine publikasjoner, ble publisert på hennes eget forlag. Hun har senere i karrieren publisert bøker ved hjelp av andre, større og mer etablerte forlag, som Nova og Cappelen Dam.

Harsem er best kjent i Norge som forfatteren bak flere sakprosa bøker. Flere av disse forteller historien til mennesker som har vært involvert i svært vanskelige saker i Norge, som i boken Naboene, som forteller historien om naboene til Utøya og deres erfaringer den 22. juli, og i etterkant av terrorangrepet.

Hun har også skrevet flere bøker om Alvdal/Gjerdrum saken, inkludert Brev til min datter, og Tysfjord saken.

Lytt gratis