Brannbamsen Bjørnis Lydbok

4.5/5

Författare: Rikard B. Heimen & Håvard Kleppe

Lydbok

Introduksjon

Brannbamsen Bjørnis serien består av seks bøker om hele Norges brann maskot, hvor man har muligheten til å lære om brannsikkerhet. Gjennom disse bøkene vil barn kunne skaffe seg økt forståelse for hvorfor brann er farlig, og hvorfor man bør være forsiktig i og rundt flammer.

I Brannbamsen Bjørnis lydbok blir vi bedre kjent med hva en brannmann driver med på jobb, og blir bedre kjent med både utstyret de benytter seg av og hva man finner på brannstasjonen.

Brannbamsen Bjørnis lydbok gratis er utviklet nettopp for å gi barn bedre kunnskap om brann, og vil føre til at barn helt fra de er små blir klar over hvordan man bør forholde seg til brann og brannsikkerhet både inne og ute.

Handling: Brannbamsen Bjørnis

Hele Norges Brannbamsen Bjørnis vil lære både deg og barna om brannsikkert og brannvern i hjemmet og ute i naturen. I bøkene blir vi bedre kjent med både Bjørnis og resten av brannlaget, i tillegg til en rekke andre interessante karakterer, som Maline og katten hennes, som en dag får behov for hjelp fra Bjørnis og hans venner.

Bøkene i Brannbamsen Bjørnis lydbok serien vil gi barn økt kunnskap knyttet til brann beredskap og brannvern, kunnskap som er nyttig gjennom hele livet. Ved å introdusere barn til Bjørnis, vil de kunne opparbeide seg en bedre forståelse for hvor farlig brann kan være. Bøkene benyttes som forebyggende undervisningsverktøy rundt omkring i hele Norge, og er et samarbeid mellom brannvesenet og Brannvernforeningen.

Brannbamsen Bjørnis lydbok gratis egner seg for barn i aldersgruppen 0 til 6 år. Det kan benyttes som både høytlesning og lydbok, og er også svært godt egnet til de som holder på å lære seg å lese. I bøkene blir vi med Bjørnis på jobb, hvor han for eksempel viser leseren eller lytteren rundt på brannstasjonen, og kjører også selvsagt brannbil.

I Brannbamsen Bjørnis får vi en rekke gode råd om brannvern, og Bjørnis vil også kunne gi omsorg til de som har opplevd ulike typer ulykker knyttet til brann og andre ting. Mer kunnskap om brann, gjennom å illustrere hvor fort ting kan gå ut av kontroll, og hvor mye skade brann kan gjøre, kan føre til økt sikkerhet for barn i hverdagen.

Brannbamsen Bjørnis lydbok er allerede en viktig del av hverdagen for flere barn i barnehager i hele landet, og vil også kunne bidra til glede i hjemmet.

Om forfatteren: Rikard B. Heimen & Håvard Kleppe

Rikard B. Heimen er en norsk brannkonstabel født 1979. Det er Heimen som har utviklet konseptet rundt Brannbamsen Bjørnis, som først var tiltenkt en rolle som trøstebamse for de som er involvert i ulykker knyttet til brann og andre typer ulykker. Han ble kåret til årets brannmann i 2016.

Håvard Kleppe er en kommunikasjonsrådgiver, og jobber for Ålesund brannvesen. Han har vært svært delaktig i jobben som har blitt gjort for å gjøre Brannbamsen Bjørnis tilgjengelig i hele Norge.

Sammen har Rikard B. Heimen og Håvard Kleppe skrevet bøkene om Bjørnis, som i svært stor grad fokuserer på å gi barn økt kunnskap om brannvern, og hvordan man bør behandle brann.

Lytt gratis