Blomsterpikene Lydbok

3.6/5

Författare: Alice Clark-Platts

Lydbok

Introduksjon

Blomsterpikene er en spennings roman fra den anerkjente forfatteren Alice Clark-Platts, hvor vi blir vitne til en grusom handling, begått av to unge piker. Vi møter søstrene Laurel på 10 år og Primrose som er 6 år gammel. Sammen bortfører de to søstrene en 2 år gammel jente, som de torturer og dreper.

Laurel ender opp i fengsel, mens Primrose blir vurdert til å være for ung til å bli holdt ansvarlig for hva som skjedde i Blomsterpikene lydbok. De bestemmer seg i stedet for å gi henne en ny identitet, sammen med det nye navnet Hazel.

19 år senere forsvinner det igjen et lite barn, og plutselig kommer sannheten om Hazels virkelige identitet og historie frem, og hun blir mistenkt i saken. Gjennom Blomsterpikene lydbok gratis får i høre hva som virkelig skjedde den skjebnesvangre dagen, og hva som har skjedd med det savnede barnet.

Handling: Blomsterpikene

I Blomsterpikene lydbok blir vi kjent med de to unge søstrene Laurel og Primrose, som er henholdsvis 10 og 6 år gamle. En mørk dag i 1997 bortfører de to søstrene den 2 år gamle jenta Kristie Swann, som de torturer og dreper. Media går av skaftet, og de to søstrene blir kjent som Blomsterpikene som et resultat av hva de gjorde.

Laurel, som er 10 år, havner i fengsel som følge av hva de gjorde i Blomsterpikene lydbok gratis. Primrose, som bare er 6 år gammel, blir ikke holdt ansvarlig for sine handlinger, og blir i stedet gitt en ny identitet og det nye navnet Hazel. 19 år senere befinner Hazel seg på ferie i Devon sammen med sin kjæreste Jonny, som er klar over Hazels egentlige identitet og historie, og hans datter Evie.

En snøstorm treffer hotellet, og den 5 år gamle jenta Georgie forsvinner sporløst, som fører til en omfattende leteaksjon. Fortiden hjemsøker Hazel når hennes egentlige identitet og tidligere handlinger blir avslørt, og hun fort blir utpekt som den skyldige, og igjen uthengt i media i Blomsterpikene.

Samtidig prøver en bitter og ergerlig Laurel å omvende hennes egen straff, siden hun mener Kristies død var et uhell, og derfor prøver å bli løslatt. Hele Laurels familie har forlatt henne bortsett fra hennes onkel, som også er advokat. Etterhvert får vi bedre og bedre oversikt over hva som faktisk skjedde den skjebnesvangre dagen i 1997, og hva som førte til Kristies død i Blomsterpikene lydbok. Historien tar en rekke uventede vendinger, og fører til en avslutning full av spenning, sjokk og vantro.

Om forfatteren: Alice Clark-Platts

menneskerettighetsadvokat i både inn og utland. Hun er kjent for å ha jobbet med saker som involverer Winnie Mandela og Snoop Dogg, i tillegg til en rekke andre kjente personer og saker. Tidligere har hun også jobbet for den britiske regjeringen, og er i dag bosatt i Singapore, hvor hun har bodd i en årrekke sammen med sin ektemann.

I løpet av sin tid i Singapore, når hun var opptatt med å ta seg av sine to barn, skrev hun sin debut bok, WARCHILD, som ble nominert til en Impress Prize. Senere har hun publisert en rekke andre bøker, inkludert Blomsterpikene, og har hatt svært stor suksess som forfatter.

Lytt gratis