Blodtåke Lydbok

4/5

Författare: Thomas Enger

Lydbok

Introduksjon

Blodtåke er tredje boken i serien om journalist Henning Juul fra tidligere journalist Thomas Enger. Denne gangen er historien svært personlig for Juul, når hans søster, justisminister Trine Juul Osmundsen blir forsøkt svertet, samtidig som han dekker et grusomt drap på et aldershjem.

Det viser seg den eldre kvinnen som ble funnet drept på sykehjemmet ikke er det siste offeret til drapsmannen, som fremdeles er på frifot. Samtidig blir Henning Juul sin søster anklaget for seksuell trakassering av en yngre, mannlig politiker i Blodtåke lydbok.

Henning Juul jobber derfor med begge sakene, hvor hans søster etterhvert får en ny trussel, og den hevngjerrige drapsmannen fremdeles går på frifot. Hva er det drapsmannen prøver å hevne, og hva har det å gjøre med Trine Juul Osmundsen i Blodtåke lydbok gratis?

Handling: Blodtåke

I Blodtåke blir en eldre kvinne funnet drept på et sykehjem i utkanten av Oslo. Bjarne Brogeland, som leder etterforskningen av drapet, innser fort at de har med en ni tidig drapsmann som har utviklet en smak for hevn. Det viser seg også at drapsmannen bare så vidt har startet sitt hevntokt. Journalist Henning Juul blir satt til å dekke saken.

Samtidig blir Henning Juul sin søster, som også er justisminister i Norge, anklaget for å ha seksuelt trakassert en ung, mannlig politiker. Dette setter selvsagt søkelyset på justisministeren, når mediene går av skaftet i sin dekning av saken i Blodtåke lydbok. På samme tid får hun et anonymt trussel brev. I brevet står det at sannheten om hva som faktisk skjedde den natten vil bli offentliggjort om hun ikke trekker seg fra sin stilling som justisminister.

Henning Juul, som har en trøblete fortid, sliter derfor med å dekke begge disse sakene i Blodtåke lydbok gratis. Han vil selvsagt gjøre jobben sin, men er selvsagt interessert i å beskytte og hjelpe søsteren sin. Det er enklere sagt enn gjort, når han begynner å grave i sin egen og fortiden til både søsteren. Her oppdager han gamle minner som plager begge to, minner av et ødelagt hjem og en død far i Blodtåke.

Han innser at hans søster har hemmeligheter som absolutt bør forbli hemmeligheter. Etterhvert begynner de to sakene å kollidere, og hele verdenen til Henning Juul står for fall. Samtidig er drapsmannen fremdeles fri, og har drept igjen. Likevel har han mer å hevne i Blodtåke lydbok.

Om forfatteren: Thomas Enger

Thomas Enger er en norsk forfatter og journalist født 1973 i Oslo. Han har i flere år jobbet som journalist for blant andre Nettavisen, og har tidligere studert sport og historie ved siden av journalisme. Enger har komponert musikk og skrevet bøker siden han var 18 år gammel, og jobber for tiden også med en musikal.

Han debuterte i 2010 med boken Skinndød, som er den første boken i den kritikerroste krim serien om journalist Henning Juul, som totalt består av 5 bøker, inkludert Blodtåke. Enger har også hatt suksess med å skrive bøker for ungdom, bøker som Killerinstinkt og Enkebyen. Han har også publisert flere bøker med den anerkjente forfatteren Jørn Lier Horst.

Lytt gratis