Blodskrift Lydbok

4.4/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Ole Vik er tilbake i Jørgen Jægers fjerde bok om lensmannen fra tettstedet Fjellberghavn med Blodskrift. Som alltid viser det seg at Fjellberghavn er et veldig farlig sted å bo, siden stadig flere grusomme mord og andre hendelser tar sted her i byen.

Denne gangen starter handlingen med at tannlegen i Fjellberghavn blir drept. Det viser seg at dette bare er starten på en lang dag for Ole Vik. Før han får oversikt over drapet er en brannstifter på ferde, og setter fyr på lensmann bygningen, som fører til nok et drap i Blodskrift lydbok.

Som om det ikke var nok viser det seg at det finnes en kasse med eksplosiver i byens sentrum, som de får vite gjennom en bombetrussel. Kassen vil gå opp i luften snart, og Ole Viks kamp mot klokken starter i Blodskrift lydbok gratis.

Handling: Blodskrift

For fjerde gang blir vi invitert inn i Jørgen Jægers fiktive by Fjellberghavn, og gjenforent med byens lensmann Ole Vik. Blodskrift starter denne gangen med det som er et grusomt drap av byens tannlege, som er på vei til jobb, på åpen gate. Han blir drept med et skudd i nakken, og Ole Vik blir selvsagt satt på saken.

Før han får kontroll over det første drapet skjer det plutselig andre ting i Fjellberghavn. Før Ole Vik vet hva som skjer står lensmannsgården i full fyr, etter at en ukjent person har startet en brann. Brannen fører til nok et drap i Blodskrift lydbok.

Det viser seg etterhvert at flere brev har blitt sendt til både tannlegen og legen i Fjellberghavn, begge to fulle av trusler. Før han vet ordet av det mottar Ole Vik selv disse truslene i Blodskrift lydbok gratis. Handlingen foregår i et forrykende tempo, og det er ikke lenge før det igjen skjer noe grusomt i byen.

De får etterhvert en bombetrussel, med klar beskjed om at det har blitt gjemt eksplosiver et ukjent sted i byen, og at det er klar til å sprenge denne kassen. Ole Vik får det veldig travelt, og begir seg ut i en kamp mot klokken i jakten på både gjerningsmannen og eksplosivene i Blodskrift.

Det blir i tillegg til Ole Vik gjensyn med Cecilie Hopen. De som har lest andre bøker om Fjellberghavn vil også legge merke til at begge disse to personene har endret seg drastisk gjennom bøkene, og er mer handlefaste enn tidligere, som vil komme godt med i Blodskrift lydbok.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født 1946. Jæger er født og oppvokst i Bergen, hvor han fremdeles bor. Han prøvde seg som forfatter på 80 tallet, men hadde ingen suksess før i 1999, da hans tidligere ide ble brakt til liv igjen av Damm

Han er best kjent for sin kriminalroman serie om Ole Vik, som er lensmann og etterforsker i hans oppdiktede by Fjellberghavn, i bøker som Blodskrift. Serien om Ole Vik er frittstående, som betyr at det er mulig å lese bøkene i hvilken som helst rekkefølge man vil.

Jæger debuterte som forfatter med boken Skyggejakten i 2003, og har flere ganger blitt nominert til Bokhandlerprisen, og er også nominert til Sølvkniven, en krimpris fra Randaberg. Bøkene hans har blitt oversatt til flere andre språk og solgt i utlandet.

Lytt gratis