Blodmåne Lydbok

4.1/5

Författare: Katrine Engberg

Lydbok

Introduksjon

Blodmåne er andre bok i den kritikerroste serien om Jeppe Kørner og Anette Werner fra Katrine Engberg. I denne oppfølgeren til hennes debutbok Krokodillevokteren blir det også gjensyn med den eldre, nysgjerrige Esther de Laurenti, som spilte en viktig rolle i den første boken.

Kørner og Werner har i Blodmåne lydbok en ny sak de må komme til bunns i. Det som først blir betegnet som en hjemløs person blir funnet drept i København, midt på den kalde vinteren. Det viser seg etterhvert at han er en kjent person fra moteverden.

Etterhvert viser det seg også at Jeppe Kørner har en egen forbindelse til saken, siden hans beste venn er en bekjent av drapsofferet, og han nå er sporløst forsvunnet. Om han er et annet offer, eller om han er tilknyttet saken, får du vite i Blodmåne lydbok gratis.

Handling: Blodmåne

København by er islagt denne kalde vinteren i Blodmåne. Politibetjent Jeppe Kørner har nettopp kommet tilbake fra en lag ferie, en ferie som har gitt ham fornyet livslyst og motivasjon. Feriefølelsen og det gode humøret forsvinner fort når en død person blir funnet i en snø haug i en park i København.

Politiet mistenker først at det er en hjemløs mann som har frosset ihjel de har funnet, men det viser seg etterhvert at det er et grusomt og bestialsk drap de står overfor i Blodmåne lydbok. Det viser seg også at det ikke er en hjemløs person som har blitt drept, men en mann som er veldig kjent innen moteverden.

At ting ikke alltid er som det ser ut som er det få personer som vet bedre enn Esther de Laurenti, som er en over gjennomsnittet nysgjerrig pensjonist. Etter at Jeppe Kørner og Anette Werner blir satt på saken, bestemmer hun seg for å følge i deres fotspor og starte sin egen etterforskning i Blodmåne lydbok gratis.

Sammen med de to detektivene må Esther jobbe raskt for å komme til bunns i drapssaken i Blodmåne. Det viser seg også at saken involverer Jeppes beste venn Johannes Ledmark, som jobber som skuespiller, i tillegg til ødelagte drømmer, radioprogram og et veldig sofistikert drapsvåpen.

Hvordan saken utløper seg, og om Jeppe Kørner har noe med drapet å gjøre, eller om han selv er et offer i saken, kommer frem i Blodmåne lydbok i løpet av Københavns moteuke. Historien er full av uventede hendelser og man blir stadig bedre kjent med Jeppe Kørner og Anette Werner, som begge to har sine egne problemer de sliter med.

Om forfatteren: Katrine Engberg

Katrine Engberg er en dansk skuespiller, danser, koreograf og forfatter født 1975 i København. Hun er kjent fra flere ulike filmer fra sin karriere som skuespiller, inkludert The Keeper of Lost Cause og Skytten. Hun har vært gift med sin ektemann Timm Vladimir i flere år, og sammen har de en sønn. Engberg har også deltatt i flere teaterproduksjoner i løpet av sin karriere, både som danser, instruktør og koreograf.

Som forfatter er Engberg mest kjent for sin krimserie om Jeppe Kørner og Anette Werner, som foreløpig består av 5 bøker, inkludert Blodmåne. Hun har vært nominert til både Marthaprisen og Krimimessen for sine bøker.

Lytt gratis