Blindgang Lydbok

4.6/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Blindgang er den tiende boken i den verdenskjente krim serien om William Wisting fra forfatter Jørn Lier Horst. Denne gangen er det en eldre sak han bare ikke klarer å slå seg til ro med, og er fast bestemt på å komme til bunns i.

I Blindgang lydbok hører vi hvordan Wisting har mottatt mye kritikk for en etterforskning som ikke har gitt resultater i det som er kjent som Hummel saken, hvor en mann har vært savnet i mer enn seks måneder allerede.

Gjennom Blindgang lydbok gratis må den erfarne William Wisting benytte seg av alt han har lært i løpet av en lang og innholdsrik karriere i politiet for å finne de svarene han søker, og stole på sine egne instinkter mer enn noen gang tidligere.

Handling: Blindgang

I Blindgang blir det gjensyn med politietterforsker William Wisting, en 55 år gammel enkemann med to voksne barn. Han har et veldig godt forhold til begge barna, særlig datteren Line, som nettopp har flyttet inn i et hus rett rundt hjørne fra Wisting selv. Hun er i ferd med å bli alenemor, siden hun ikke lenger er i sammen med barnets far, og er veldig nervøs, selv om hun aldri vil innrømme dette til sin egen far.

Samtidig sliter William Wisting fremdeles med en uløst sak, kjent som Hummel saken, hvor en taxisjåfør forsvant sammen med sin taxi for mer enn seks måneder siden. Wisting har fått mye kritikk for å ikke ha gjort fremskritt i saken, både fra det offentlige og fra sjefene sine i Blindgang lydbok. Lettelsen er derfor stor når de en dag endelig finner den savnede taxien på en isolert gård. Dessverre er ikke den savnede sjåføren der.

Line hjelper en venninne, Sophie, med å åpne en gammel safe hun har arvet fra sin kriminelle bestefar, hvor de finner en pistol. Line gir pistolen til sin far, uten å si hvor hun fant den i Blindgang lydbok gratis. Samtidig har et mord blitt begått i Kristiansand, hvor saken ser ut til å være enkel nok, med vitner som kan felle den siktede.

Saken tar en vending når det viser seg at pistolen Wisting fikk av Line var den som ble brukt i dette drapet, som fører til at flere spørsmålstegn stilles i Blindgang. Etterhvert skjer det flere uventede ting i Blindgang lydbok, som fører til økt drama og fare for flere av de involverte, ikke minst Line.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970. Han er en tidligere politibetjent, som etterhvert hadde flere roller innen ledelsen av politiet på Østlandet, hvor han har opparbeidet seg bred erfaring innen det norske politiet. Med denne bakgrunnen har han et unikt utgangspunkt til å skrive krim litteratur, som han har gjort siden han debuterte som forfatter i 2004. Han har siden etablert seg som en av Skandinavias fremste krimforfattere.

Horst har mottatt en rekke utmerkelser for sitt litterære verk, og skriver bøker både for barn og voksne. Mest kjent er Horst uten tvil for sin serie om politi etterforsker William Wisting, som består av en rekke bøker, inkludert Blindgang.

Lytt gratis