Bli hvis du kan Reis hvis du må Lydbok

4.4/5

Författare: Helga Flatland

Lydbok

Introduksjon

Lytt til lydboken av den første delen av trilogien “Bli hvis du kan”. Bli hvis du kan Reis hvis du må er skrevet av forfatter Helga Flatland, og er den aller første romanen utgitt av henne. Deretter kom oppfølgerne “Alle vil hjem, ingen vil tilbake” og “Det finnes ingen helhet” som dannet denne spenningsfylte trilogien.

Helga Flatland mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for Bli hvis du kan Reis hvis du må i 2010. I tillegg til dette ble romandebutanten belønnet med Aschehougs debutantstipend og ungdommens kritikerpris.

Romanen blir omtalt som en veldig trist historie, men som samtidig er nydelig og sterk. Forfatteren klarer å gi deg innblikk i levende historier, mens hun samtidig opprettholder en rød tråd hele veien og får deg sugd inn i boken.

Bli hvis du kan Reis hvis du må er tilgjengelig som lydbok og du kan lytte til Bli hvis du kan Reis hvis du må lydbok gratis.

Bli hvis du kan Reis hvis du må: Handling

Vi blir tatt med inn i livene til Tarjei, Trygve og Kristian. Disse tre barndomskompisene er født og oppvokst i samme bygd. Her vokser de opp i et trygt miljø og er omgitt av trygge rammer. Av ulike grunner, bestemmer alle tre seg for å bli med i militæret, for å så verve seg til norske styrker i Afghanistan. Dette bryter opp det kjente og guttene må nå forholde seg til et liv som ikke lenger kjennes trygt.

Vi får innblikk i historien til de forskjellige karakterene, noe som gjør at du får sett historiene fra ulike vinkler og perspektiver. Romanen gir deg informasjon bit etter bit, noe som gjør det ekstremt spennende og får deg som lytter til å sitte å gruble. Svarene på ulike spørsmål en eventuelt måtte ha, blir flettet fint sammen da man hører de ulike perspektivene. Dette gjør at ting gir mer og mer mening og man får en god følelse når man endelig skjønner sammenhengen.

Bli hvis du kan Reis hvis du må lydbok er veldig godt innlest ifølge anmeldelser og har en vurdering på 4.5 av 5 mulige stjerner. Det som blir tatt godt imot av bok samfunnet igjen og igjen, er den ufattelige kreative skrivemåten som Helga Flatland har tatt i bruk. Det er vekslinger mellom dialekter og jeg-personer, noe som gjør at man virkelig får opplevd livene til de ulike karakterene gjennom deres egne øyne, men også gjennom de andre sine øyne.

Bli hvis du kan Reis hvis du må lydbok er sterkt anbefalt av bok entusiaster og vurdert som “En sterk, livlig og trist historie som blir fortalt på en vidunderlig måte”.

Lytt til Bli hvis du kan Reis hvis du må lydbok gratis.

Om forfatteren: Helga Flatland

Helga Flatland er en norsk forfatter som er født og oppvokst i Flatdal i Telemark. Hun har en bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur. Dessuten har hun gått på tekstforfatterlinjen på Westerdals Schools of Communication.

Hennes første utgivelse var romanen Bli hvis du kan Reis hvis du må, som hun publiserte i 2010. Det samme året ble hun belønnet med tre priser. Årene etter kom hun med oppfølgerne til denne og dermed avsluttet trilogien i 2013. Hun har jobbet fulltid som forfatter siden 2012, og før det jobbet hun som journalist og informasjonsrådgiver for TV-produksjonsselskapet Monster ved siden av forfatteryrket. I dag har hun totalt utgitt 6 romaner og 2 barnebøker.

Lytt gratis