Bente blir Bente Lydbok

4.5/5

Författare: Dora Thorhallsdottir

Lydbok

Introduksjon

Bente blir Bente er en bok fra standupkomiker og familieterapeut Dora Thorhallsdottir. Boken er det forfatteren selv betegner som en selvhjelps roman. Hun bygger på egne erfaringer fra livet som terapeut, i tillegg til fra hennes eget liv, til å belyse temaer rundt det å tilgi og elske seg selv.

Gjennom Bente blir Bente lydbok blir vi kjent med Bente Knightley, som etter et liv sammen med sin ektemann og sønnen deres har mistet gleden i livet. Hun er lei jobben, mannen og også sønnen, og trenger noe nytt i hverdagen.

Bente blir Bente lydbok gratis forteller historien om når den 49 år gamle Bente setter ut på en reise hvor hun endelig finner seg selv, og får tilbake livsgløden.

Handling: Bente blir Bente

I Bente blir Bente blir vi kjent med Bente Knightley. Hun er 49 år gammel, og befinner seg nå i det som kalles overgangsalderen. Hun er gift, og hun har en 22 år gammel sønn. Bente har også hatt samme jobben hele sitt voksne liv, hvor hun har jobbet i en barnehage. Bente er veldig lei av absolutt alt i livet egentlig.

En dag får Bente nok i Bente blir Bente lydbok, etter å ha vunnet et ukentlig lotteri på jobb i barnehagen. I stedet for å være glad er hun sint og irritert, og viser tegn til at ikke alt er greit. Sjefen bestemmer seg for at det er på tide at Bente går i terapi, noe hun ikke akkurat er begeistret over. Bente føler seg egentlig mest av alt som en død potteplante, så kanskje kan terapi være bra.

Terapeuten Edel J. Fredheim er hun heller ikke begeistret for, og det er her ting kommer ut av kontroll, og Bente tar noen drastiske valg i Bente blir Bente lydbok gratis. Bente bestemmer seg for at nok er nok, og flytter ut fra hjemmet og ektemannen hennes Victor, som bare har blitt mer irriterende. Hun bestemmer seg også for å slippe seg løs, og går til sengs med en av sønnens kamerater som er 22 år gammel.

Gjennom Bente blir Bente er det nettopp dette som skjer, og Bente blir etterhvert seg selv, etter at hun finner sitt indre barn og bestemmer seg for å stå opp for seg selv. Boken er full av humor og underholdende situasjoner, men har også et sterkt budskap til kvinner som leser den. Bente blir Bente lydbok leses av forfatteren selv, Dora Thorhallsdottir.

Om forfatteren: Dora Thorhallsdottir

Dora Thorhallsdottir er en norsk forfatter og komiker født 1973 i Reykjavik. Hun er også en kjent foredragsholder, og jobber i tillegg som terapeut for familier. Thorhallsdottir studerte ved Høgskolen i Agder, hvor hun utdannet seg som lærer. Senere har hun studert journalisme ved Sheffield University, i tillegg til å være utdannet familieterapeut fra Kempler Institute.

Dora Thorhallsdottir er best kjent som standupkomiker, noe hun startet med i 2000, ble nominert til flere priser, og har siden da hatt flere forestillinger og show. Hun er også en av grunnleggerne av EQ Institute, som tilbyr ulike behandlinger innen terapi.

Thorhallsdottir publiserte i 2020 boken Bente blir Bente, og har også skrevet boken Hverdagsbobler sammen med sin søster Bjørg Thorhallsdottir og Cecilia Vennersten.

Lytt gratis