Belgravia Lydbok

4/5

Författare: Julian Fellowes

Lydbok

Introduksjon

Belgravia er en bok som tar for seg det som skjedde den 15 juni 1815. Dette ble en svært skjebnesvanger kveld, full av skandaler, for den britiske overklassen som var samlet i Brussel.

Hertuginnen av Richmond sin fest i Brussel er kjent som en av de mest tragiske festene gjennom historien, siden slaget om Waterloo startet den neste dagen. For flere av de unge mennene som var gjester på denne festen, var det derfor deres siste noen gang, som vi hører i Belgravia lydbok.

For den unge og vakre Sophia Trenchard vil denne kvelden forandre på alt og snu hele livet hennes opp ned. Belgravia lydbok gratis forteller historien om hva som skjedde denne kvelden, og de konsekvensene som oppsto som et direkte resultat.

Belgravia: Handling

Belgravia tar sted i 1815, nærmere bestemt i Brussel og Hertuginnen av Richmond sitt store ball. Flere av den britiske overklassen har blitt invitert til det som vil bli husket i historien som en av de mest skjebnesvangre kveldene og festene noensinne, noe festdeltakerne er uvitende om. Det er nemlig kvelden før slaget ved Waterloo i nærheten av Brussel. En av de inviterte er magikeren, James Trenchard, og hans kone Anne og datter Sophia.

James Trenchard leverer en rekke ulike ting til det britiske militæret, og har tjent gode penger på krigen, noe vi hører i Belgravia lydbok. Etterhvert som kvelden utfolder seg blir fest deltakerne klar over at Napoloen er på vei for å angripe, og offiserene stormer ut for å møte hæren hans ved landsbyen Waterloo. Flere av de unge mennene ender opp med å miste livet, blant dem Edmund, som den unge Sophia er forelsket i.

25 år frem i tid befinner vi oss i London, hvor James Trenchard har utviklet en del av byen sammen med William Cubitt. Historien fokuserer i stor grad på Trenchard og familien hans, som har sikret seg rikdom gjennom hardt arbeid, ikke arv. Dette sikrer ikke alltid innpass til eliten i London, noe de får føle på selv i Belgravia lydbok gratis. De unge, mystiske entreprenøren Charles Pope spiller også en stor rolle i historien etterhvert.

Belgravia er en bok som gir leseren innsikt i England sin elite på 1800 tallet, hvor ting ofte ikke var helt som man kunne forvente blant den velstående delen av befolkningen. Gjennom Belgravia lydbok blir fortidens hemmeligheter avgjørende for nåtiden.

Om forfatteren: Julian Fellowes

Julian Fellowes er en engelsk skuespiller, forfatter, film direktør og manusforfatter født 1949. Han tok fatt på en karriere som skuespiller i 1981, og har i løpet av årene hatt en rekke ulike roller både i film og tv. Etterhvert ble Fellowes mer og mer interessert i å ikke bare spille roller på tv og film, men å skrive manus og produsere i tillegg, noe han siden har gjort med stor suksess.

Fellowes debuterte som forfatter under pseudonymet Rebecca Greville på 1970 tallet, hvor han publiserte flere romantiske romaner. Han publiserte sin første bok under sitt eget navn i 2004 med boken Snobs, og har siden skrevet en rekke andre bøker, inkludert suksessen Belgravia.

Lytt gratis