Barneskoleårene Lydbok

4.2/5

Författare: Hedvig Montgomery & Eivind Sæther

Lydbok

Introduksjon

Barneskoleårene er den fjerde boken i serien Foreldremagi fra den anerkjente psykologen Hedvig Montgomery, skrevet med hjelp fra Eivind Sæther. Serien, som består av fem forskjellige bøker, tar for seg hvordan man best oppdrar barn fra de blir født til de er 19 år.

Barneskoleårene lydbok fokuserer på alderen 6 til 13 år. Dette er en alder som kanskje ikke alltid får like mye oppmerksomhet som barnets første år, og den trøblete puberteten og ungdomsåra. Det er likevel en av de mest sosialt utfordrende delene av et menneskes liv, som du vil høre i boken.

Gjennom Barneskoleårene lydbok gratis får leseren bedre forståelse for hvordan man best takler denne perioden av et barns liv, og hva barnet faktisk går gjennom selv i stadiet av livsløpet.

Handling: Barneskoleårene

Barneskoleårene er en periode i et barns liv som ofte går litt under radaren. Barnet er i denne alderen mer selvstendig enn det foreldrene er vant med, og er ofte kanskje enklere å hanskes med. Alderen 6 til 13 år er likevel svært viktig i et barns oppdragelse, nettopp siden det er i denne alderen de blir mer selvstendige.

Gjennom Barneskoleårene lydbok forklarer Hedvig Montgomery mer hvorfor nettopp denne aldersgruppen bør vies mer oppmerksomhet enn den kanskje får. At barnet blir mer selvstendig betyr at det er i denne alderen at barnet blir mer klar over hvem de faktisk er, og utvikler sin egen personlighet. Det betyr at det ofte kan være en utfordrende tid for barnet, når de mer og mer tar sine egne valg i hverdagen.

Foreldre har man mindre og mindre innflytelse over de valgene barna tar i alderen 6 til 13 år. Foreldre har i stor grad kunnet bestemme selv hvem barn skal leke med frem til de blir 6 år. Etterhvert mister de denne innflytelsen, når barna blir mer sosiale, og havner i flere sosialt utfordrende situasjoner gjennom skolegangen, som du vil høre i Barneskoleårene lydbok gratis.

Som foreldre er det vanskelig å vite når man bør gripe inn i barnets valg. Selv om de i denne alderen blir mer selvstendige, og ønsker mer kontroll over de valgene de tar, er disse valgene ofte dårlig gjennomtenkt. Foreldre mister mye av den innflytelsen de kanskje er vant med å ha over barna, og vennegruppen får i stedet økt innflytelse. Barneskoleårene forklarer hvordan man takler denne overgangen.

Er du på jakt etter det perfekte hjelpemiddelet for å komme deg gjennom denne alderen, er Barneskoleårene lydbok for deg.

Om forfatteren: Hedvig Montgomery & Eivind Sæther

Hedvig Margareta Victoria Montgomery er en norsk psykolog og forfatter født i 1968 i Uppsala, Sverige. I løpet av årene har hun spesialisert seg innen familieterapi og parterapi, og er en av grunnleggerne av Psykologbistand.

Montgomery er også kjent for sitt arbeid innen tv og særlig reality tv produksjoner, hvor hun har bidratt med å ivareta den mentale helsen til deltagere som ikke har erfaring fra denne typen opplevelser, og hvordan det er å befinne seg i rampelyset.

Som forfatter er Montgomery kjent for sin serie Foreldremagi, som består av 5 ulike bøker, inkludert Barneskoleårene.

Eivind Sæther er en prisvinnende journalist og forfatter født 1981 i Oslo. Sæther er også kjent som tidligere fotballspiller, og er sønn av Esten O. Sæther.

Lytt gratis