Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok Lydbok

4.6/5

Författare: Marianne Mjaaland

Lydbok

Introduksjon

I Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok åpner forfatter, psykolog og lege Marianne Mjaaland opp om de utfordringene hun har møtt på i livet. Helt fra barndommen har hun blitt gitt ulike forklaringer på hvorfor ting ikke fungerer helt slik som de skal for henne, og også gitt flere diagnoser.

Er det virkelig hun som er problemet stadig vekk, eller er det andre ting i samfunnet generelt som har påvirket henne og hennes oppvekst? Disse, og flere andre spørsmål, blir besvart i Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok lydbok, ved å bruke Mjaaland sitt eget liv som eksempel.

Livet er full av ulike utfordringer for de aller fleste, likevel er det ofte likheter mellom disse utfordringene, og dermed mulig å lære fra andre mennesker sine erfaringer. Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok lydbok gratis gir deg muligheten til å gjøre nettopp det.

Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok: Handling

Marianne Mjaaland har, som de aller fleste mennesker i dagens samfunn, møtt på flere utfordringer i livet. Disse startet allerede da hun var svært ung, hvor hun ofte strevde for å komme seg igjennom hverdagen av ulike grunner, som vi hører i Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok. Gjennom denne delvis selvbiografiske boken setter forfatteren sitt eget liv og oppvekst under lupen, i jakten på svarene hun søker når det gjelder hvordan hennes eget liv har blitt som det er.

Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok lydbok er en bok som bruker forfatteren sitt eget liv til å illustrere en rekke utfordringer mennesker møter på i hverdagen, utfordringer som er veldig vanlige, men ofte ikke får mye oppmerksomhet i det offentlige rom. Et tema som ofte går igjen er når mennesker tror at det er de som selv er problemet i disse situasjonene, og at det er de som må tilpasse seg resten av samfunnet.

Gjennom Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok lydbok gratis hører vi at dette ikke nødvendigvis er helt korrekt. I dagens samfunn er vi raske med å gi mennesker merkelapper av ulike grunner, medisinske diagnoser for å forklare hvorfor de er som de er. Er det sånn vi vil ha det i dagens moderne, åpne samfunn? Kanskje er det samfunnet selv som bør endre seg, og tilpasse seg flere typer mennesker.

Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok er en bok som gir innsikt i forfatterens dypeste tanker, hvor hun åpner opp om personlige utfordringer. Samtidig retter Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok lydbok delvis søkelyset på samfunnet generelt.

Om forfatteren: Marianne Mjaaland

Marianne Mjaaland er en norsk forfatter født 1955. I tillegg til å jobbe som forfatter, hvor hun har publisert en rekke ulike bøker siden hun debuterte med boken Unaturlig dødsfall i 2003, er Mjaaland også utdannet lege, driver med forskning og jobber dessuten som skribent. Innen medisin har hun jobbet som psykiatriker, kirurgi og også som anestesilege. I tillegg til dette har hun også jobbet som journalist, og blant annet tilbrakt tid i Afghanistan.

Som forfatter har hun benyttet seg av sin brede erfaring til å publisere en rekke bøker, inkludert Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok, Tvang og tvil, og ikke minst Kandahar. Hun publiserer både faglitteratur, romaner og det som kan klassifiseres som delvis selvbiografisk.

Lytt gratis