Artemis Fowl Lydbok

3/5

Författare: Eoin Colfer

Lydbok

Introduksjon

Artemis Fowl er en serie på 8 bøker som følger eventyrene til Artemis Fowl, det 12 år gamle kriminelle geniet, skrevet av den irske forfatteren Eoin Colfer. I første boken i serien blir vi introdusert til det unge geniet, og blir vitne til at han kidnapper en fe, og holder henne fanget i håp om å sikre seg en solid sum løsepenger.

Til å hjelpe seg i Artemis Fowl lydbok har han med seg livvakten sin Domovoi Butler og hans søster Juliet Butler. Til og med Artemis vet ikke hva han har begitt seg ut på når han bestemmer seg for å kidnappe selveste kaptein Holly Short fra LEPrecon Unit.

Hun er ikke en vanlig, god hjertet fe, som du kanskje er kjent med fra ulike eventyr. Nei hun, og vennene hennes, er alle bevæpnet og farlige, som du vil høre i Artemis Fowl lydbok gratis.

Handling: Artemis Fowl

I Artemis Fowl møter vi den 12 år gamle Artemis den andre. Han er et geni som ikke har noen interesse av å gå på skolen, noe han selvsagt ikke burde ha behov for å gjøre siden han tross alt er et geni. Han er svært bekymret for sin mors noe skjøre mentale helse og velvære, og også involvert i å overse at familiens velstand og rikdom blir tilbakeført.

Artemis Fowl den første har klart å rote bort store deler av familiens rikdom, som betyr at familien har behov for å fylle opp sparebanken sin igjen. Det er her Artemis kommer inn i bildet. Sammen med sin tjener Domovoi Butler, setter han i gang med sin mest ambisiøse og utspekulerte plan så langt, i jakten på rikdom, som du vil høre i Artemis Fowl lydbok.

Artemis har funnet ut at den magiske verdenen full av feer og alver er ekte, og at rikdommen som ofte blir beskrevet også er ekte. Han legger ut på en reise i jakten på mer informasjon om hvordan han kan utnytte denne verdenen og dens rikdom, og redde familiens formue. I Artemis Fowl lydbok gratis tar denne reisen han til en person som har den informasjonen han søker etter.

Han oppdager at det finnes en bok som inneholder alt han trenger for å få kloa i gullet til feene. Han klekker ut en plan, der han kidnapper en fe, Holly Short, som tilfeldigvis er kaptein for LEPrecon Unit, og veldig farlig å hanskes med, i jakten på løsepenger. Hvordan dette ender, og hva som skjer med Holly, får du vite i Artemis Fowl lydbok.

Om forfatteren: Eoin Colfer

Eoin Colfer er en irsk forfatter født 1965 i Wexford. Han studerte ved Dublin University, hvor han utdannet seg som lærer. Jobben tok ham verden rundt, og han har bodd og jobbet i både Saudi Arabia, Tunisia og Italia.

Colfer debuterte som forfatter i 1998, og har siden gått over til å jobbe som forfatter på fulltid. Han bor i dag sammen med sin kone og to barn i Irland. Han er best kjent som forfatteren bak Artemis Fowl serien, som totalt består av 8 ulike bøker.

Han ble personlig utpekt av Douglas Adam sin enke til å skrive ferdig hans verk The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, som ble publisert i 2009. Artemis Fowl har også blitt produsert som film.

Lytt gratis