Alt jeg ikke sa Lydbok

4.1/5

Författare: Celeste Ng

Lydbok

Introduksjon

Alt jeg ikke sa er Celeste Ng sin kritikerroste, New York Times bestselgende debut bok. I boken blir vi kjent med en amerikansk kinesisk familie i Ohio. Handlingen tar sted på 1970 tallet, en tid det ikke var enkelt å være noe annet enn etnisk hvit.

Vi blir gjennom Alt jeg ikke sa lydbok kjent med James og hans kone Marilyn og deres tre barn. Lydia er den mellomste i familien, og handlingen i boken dreier seg om hva som skjer med henne. Hennes to søsken Nath og Hannah blir vi også kjent med.

En dag blir Lydia funnet død i innsjøen i nærheten av hjemmet deres. Hva som har skjedd med Lydia, og hva som har foregått i familien i oppløpet til hennes død, får du vite i Alt jeg ikke sa lydbok gratis.

Handling: Alt jeg ikke sa

I Alt jeg ikke sa blir vi kjent med en kinesisk amerikansk familie i Ohio på 1970 tallet. Familiens far er James, som er født i Amerika men har kinesiske røtter. Helt siden han var en ung gutt har han bare ønsket seg en eneste ting i livet, å passe inn. Selv om han er amerikaner, født og oppvokst i Amerika, skiller han seg likevel ut, noe som har plaget ham gjennom hele oppveksten.

Rasismen han opplevde gjennom oppveksten og livet er fremdeles en del av hverdagen, og han er desperat for at hans mellomste datter Lydia ikke skal bli utsatt for det samme i Alt jeg ikke sa lydbok. Han fokuserer sitt eget behov for å passe inn på Lydia. Alt han vil er at hun skal være populær, passe inn og ha venner.

Konen hans Marilyn vil skille seg ut. Hun var ambisiøs og ville bli doktor i en tid der kvinner ikke ble likestilt med menn, og hun ble tvunget til å gi opp drømmen sin. Hennes eget håp og egne drømmer overfører hun derfor til Lydia, og hun blir besatt av å sørge for at Lydia oppnår hennes egen drøm i Alt jeg ikke sa lydbok gratis.

Lydia gjorde som foreldrene ville, selv om det ikke var hva hun selv ville. Hennes to søsken Nath og Hannah blir ofte glemt og ignorert av Marilyn og James i Alt jeg ikke sa, og lider i stillhet. Lydia sliter også med presset hun blir utsatt for og oppmerksomheten hun får.

En dag blir Lydias kropp funnet i en innsjø i Alt jeg ikke sa lydbok. Familiens liv blir snudd opp ned, og de blir tvunget til å konfrontere flere ting de har fortrengt. Flere hemmeligheter blir også avdekket i denne historien, da familien prøver å forstå hverandre.

Om forfatteren: Celeste Ng

Celste Ng er en amerikansk forfatter født 1980 i Pittsburgh. Foreldrene flyttet til Amerika fra Hong Kong på 1960 tallet. Ng studerte engelsk ved Harvard University, og senere ved University of Michigan hvor hun studerte Master of Fine Arts i skriving.

Hennes første bok, Alt jeg ikke sa, ble publisert i 2014, og vant Amazon Book of the Year samme året. Hun har også vunnet en Alex Award, Massachusetts Book Award, Hopwood Award, Pushcart Prize og et Guggenheim Fellowship. Hun har så langt publisert tre bøker. En av bøkene hennes har også blitt produsert som en tv serie av Hulu, hvor Ng er involvert som produsent.

Lytt gratis