Alle kan drepe Lydbok

4/5

Författare: Jørgen Brekke

Lydbok

Introduksjon

Alle kan drepe lydbok er den sjette boken i serien om betjent Odd Singsaker, fra forfatter Jørgen Brekke. Denne gangen er det en vennegjeng som går flere år tilbake i tid, og hendelser fra fortiden, som blir hovedfokuset i fortellingen, når et bestialsk mord begås.

Gjennom Alle kan drepe lydbok gratis blir vi kjent med fem studenter i 1992, og treffer dem igjen i 2014. Det er også her vi blir kjent med en lite suksessfull forfatter, som plutselig skyter gullfuglen med sin nye bok, også kalt Alle kan drepe.

Samtidig sliter betjent Odd Singsaker med flere ting i sitt private liv, i tillegg til den nye drapsgåten han står overfor. Drapsmannen har fjernet øynene på offeret sitt, i en sak som vil vise seg å bli svært utfordrende for Singsaker å løse.

Handling: Alle kan drepe

Odd Singsaker deltar på et arrangement for forfattere med sin gode venn Siri, og ankommer sykehuset akkurat litt for sent til å bli vitne til hans barns fødsel i Alle kan drepe. Han er en mann som begynner å bli gammel, og som ikke akkurat nyter pappapermisjon, siden han mye heller vil være på jobb, særlig siden det er travelt. Kollegene overtaler ham til å bli hjemme med sin nyfødte, hvor han fremdeles kan bidra med saken.

I Alle kan drepe lydbok blir lytteren eller leseren tatt med frem og tilbake mellom 1992 og 2014. Gjennom en sommerjobb i Norrtälje i 1992 blir en gjeng på fem ungdommer kjent med hverandre, hvor de jobber på et aldershjem. Selma er den som leder gjengen, og som resten av dem respekterer. Hun er en kreativ sjel som liker å leke. En dag spår hun at en av dem en dag vil drepe et annet menneske.

I 2014 blir en litterær ekspert funnet drept i sitt eget hjem i Trondheim, hvor morderen har fjernet øyene hans med sine egne hender, siden de finner en bit av en fingernegl i det tomme øyehullet. Hans kone blir fort utpekt som mistenkt i saken i Alle kan drepe lydbok gratis, til tross for at hun har alibi.

På samme tid forsvinner Odd Singsakers gode venn Siri, og ting eskalerer fort i hans verden. Forfatter Anthon Bruun nyter stor suksess med sin bok Alle kan drepe, i historien, og blir også trukket inn i etterforskingen. Har de fem ungdommene fra 1992 noe med saken å gjøre i Alle kan drepe lydbok?

Om forfatteren: Jørgen Brekke

Jørgen Brekke er en norsk forfatter og journalist født 1968 i Horten. Brekke er utdannet lærer med mastergrad, og har i flere år jobbet som journalist. Som forfatter debuterte Brekke i 2011 med boken Nådens omkrets, en bok som han hadde stor suksess med. Boken ble oversatt til flere språk og solgt i utlandet, og ble også belønnet med både Norlis debutantpris og Maurits Hansen prisen – Nytt Blod.

Brekke er best kjent som forfatter av krim serien om førstebetjent Odd Singsaker, som han hatt stor suksess med. Serien består av 7 bøker, inkludert Alle kan drepe. Som forfatter skriver Brekke bøker både for voksne og ungdommer, hvor han har hatt suksess med serien Oppdrag Mars, som foreløpig består av 3 bøker.

Lytt gratis