Alice Harts fortapte blomster Lydbok

4.3/5

Författare: Holly Ringland

Lydbok

Introduksjon

Alice Harts fortapte blomster er en trollbindende, uimotståelig og dypt rørende romantisk fortelling om en ung jente. Hun er datteren til en misbrukende far, som på egenhånd må lære seg at hun kan bryte med fortidens mønster, for å leve det livet hun ønsker og finne hennes indre styrke.

Alice Harts fortapte blomster lydbok er en fortelling om fortellinger, de vi arver, de vi velger til å definere oss, og de vi velger å gjemme bort. Det er en bok om hemmelighetene vi skjuler, og hvordan de hjemsøker oss, og de fortellingene vi forteller oss selv for å overleve.

Handlingen i Alice Harts fortapte blomster lydbok gratis utløper seg over 20 år, og besøker de frodige sukkerrør jordene langs kysten, en australsk blomstergård og et himmelsk krater i ørkenen. Alice drar på en indre reise for å oppdage at den mektigste fortellingen hun noen gang vil eie er hennes egen.

Handling: Alice Harts fortapte blomster

I Alice Harts fortapte blomster møter vi Alice Hart, som er 9 år gammel når vi møter henne. Hun er en sårbar ung jente, som bor på kysten sammen med familiens sin, avskåret fra resten av samfunnet. Faren er veldig kontrollerende, og moren er undertrykt av faren. Etter at familien lider av en tragedie, blir hun tvunget til å forlate hennes idylliske hjem ved kysten.

Hun blir tatt inn av hennes fremmedgjorte bestemor, June, som hun ikke engang visste eksisterte. Hun er en blomsterbonde, som etterhvert lærer bort det hun kan om australske innfødte blomster til Alice. På gården bor de andre såkalte blomster kvinner, som har egne traumatiske opplevelser de prøver å jobbe seg gjennom, med hjelp fra June, som du vil høre om i Alice Harts fortapte blomster lydbok.

Dette gjør det mulig for Alice å forstå blomsterspråket, hvor det er mulig å snakke om ting som ellers er for vanskelige å snakke om i Alice Harts fortapte blomster. Hun og de andre kvinnene bruker blomstene til å bearbeide fortiden, og komme seg videre i livet.

I Alice Harts fortapte blomster lydbok lærer Alice etterhvert at det finnes hemmeligheter innen hemmeligheter rundt hennes fortid, som hun er ivrig etter å finne utav. Under June sine vaktfulle øyne, sammen med resten av blomster kvinnene, vokser Alice etterhvert opp. Alice har uten tvil et talent for å se etter blomstene på gården, og en svært god forståelse for blomsterspråket.

Et uventet forræderi snur plutselig Alice sin hverdag opp ned i Alice Harts fortapte blomster lydbok gratis, og hun flykter til den vakre australske ørkenen. Her tror hun at hun endelig har funnet trøst, helt til hun treffer Dylan. Dylan er en karismatisk og til syvende og sist en farlig mann, som Alice forelsker seg i.

Om forfatteren: Holly Ringland

Holly Ringland er en australsk forfatter født 1980. Hun vokste opp barføtt i morens tropiske hage på østkysten av Australia, og har alltid vært interessert i natur, landskap, kultur og historie. Hennes kjærlighet for natur ble sterkere da hun som 9 åring sammen med familien bodde i en bobil i to år, da de reiste rundt i Nord-Amerika.

Hun jobbet fire år i et øde aboriginsk samfunn i den australske ørkenen, før hun flyttet til England i 2009. Her studerte hun kreativ litteratur ved universitetet i Manchester. En livslang drøm om å bli forfatter ble virkelig gjort i 2018, da hun publiserte hennes debut bok Alice Harts fortapte blomster.

Boken ble en stor internasjonal suksess, og en tv-serie basert på boken er for tiden under produksjon.

Lytt gratis