Aldri alene Lydbok

4.4/5

Författare: Lori Lansens

Lydbok

Introduksjon

I Aldri alene blir vi kjent med de to søstrene Rose og Ruby. De er søstre, bestevenner, hverandres fortrolige og siamesiske tvillinger. De har aldri vært fraskilt et eneste sekund hele sitt liv, og nærmer seg nå 30 årsdagen deres. De er simpelthen kjent som jentene hvor enn de går.

Gjennom Aldri alene lydbok får vi høre om hvordan de to søstrene aldri har hatt muligheten til å se hverandre inn i øynene, siden hodene deres er bundet sammen. Som alle andre jenter har de flere venner, de blir forelsket, har jobber, elsker foreldrene sine og følger drømmene sine.

Etterhvert bestemmer Rose seg for å skrive bok om hennes liv, som selvsagt i stor grad dreier seg om livet sammen med hennes vakre søster Ruby. Boken bygger etterhvert mot en uforglemmelig konklusjon, i Aldri alene lydbok gratis.

Handling: Aldri alene

I Aldri alene blir vi bedre kjent med Rose og Ruby. De er siamesiske tvillinger, men også så mye mer enn det. De henger sammen ved hodet, men med ansiktet vendt bort fra hverandre, som betyr at de aldri har sett hverandre i øynene. Det betyr at det bare kan snakke sammen ansikt til ansikt ved hjelp av å bruke speil. De har derfor et veldig ulikt syn på livet, og ulike perspektiv på ting generelt sett.

Darlen søstrene ble født i den lille landsbyen Leaford samme dag en tornado besøkte Leaford og tok med seg den unge gutten Larry Merkel, som forsvant og aldri ble sett igjen. Under morens fødsel fikk hun hjelp av sykesøsteren Lovey. Da moren en uke senere forsvant sporløst var det Lovey Darlen som valgte å ta seg av de to små jentene i Aldri alene lydbok.

Jentene, som det er kjent som, har aldri gjort noen ting alene. De har aldri badet alene, aldri gått på tur alene, klatret et tre, eller hatt noen som helst form for privatliv fra hverandre. De gjør alt sammen. Hva de mangler av privatliv er erstattet med en nærhet og kjærlighet de ikke ville vært foruten i Aldri alene lydbok.

Den kjærligheten de har for hverandre, og den rollen de spiller i hverandres liv, ville de ikke byttet mot all verdens privatliv i Aldri alene lydbok gratis. Rose, som elsker bøker og å skrive, bestemmer seg etterhvert for å skrive en bok om hennes eget liv sammen med Ruby.

Hvordan det går med Rose og boken hennes, og andre uventede ting som skjer i livet deres, får du vite i Aldri alene.

Om forfatteren: Lori Lansens

Lori Lansens er en kanadisk forfatter og manusforfatter født 1962. Lansens vokste opp i småbyen Chatham Ontario, som hun brukte som inspirasjon i hennes tre første bøker. Hun var i flere år en suksessfull manusforfatter, som blant annet skrev manus til filmene South of Wawa, Wolf Girl og Marine Life.

Hennes debut bok Rush Home Road ble publisert i 2002, og ble nominert til Rogers Writers’ Trust Fiction Prize. Hennes neste bok, Aldri alene, vant prisen Best Book for Young Adults fra American Library Association i 2007. Hun har senere publisert tre andre bøker.

Lori Lansen bor i dag sammen med sin ektemann og deres barn i Los Angeles, hvor hun fortsatt jobber som forfatter.

Lytt gratis